Israël; de relatie tot haar buren

Gestart door Lex, 20/08/2010 | 18:39 uur

Kornet43

Citaat van: Huzaar1 op 28/10/2023 | 14:44 uurZou goed kunnen, je zag enkel de piloot instijgen. Was een mooie shot.
Citaat van: Huzaar1 op 27/10/2023 | 20:05 uurOp het 8 uur journaal klom een amerikaanse piloot in een, naar ik meen F-15, die was helemaal mat zwart. Iemand een idee, niet eerde gemeend gezien te hebben.
Alleen de Japanse luchtmacht heeft zwarte F15's, die worden gbruikt in de agressor rol.

Huzaar1

Citaat van: Harald op 28/10/2023 | 12:59 uurEven zitten zoeken, maar ik ga ook voor F-15E van 48th Fighter Wing op RAF Lakenheath.
Deze zijn donkergrijs. Misschien door weinig licht lijkt het zwart.



Zou goed kunnen, je zag enkel de piloot instijgen. Was een mooie shot.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Even zitten zoeken, maar ik ga ook voor F-15E van 48th Fighter Wing op RAF Lakenheath.
Deze zijn donkergrijs. Misschien door weinig licht lijkt het zwart.


Huzaar1

Het kan ook de belichting zijn geweest  natuurlijk, maar volgens mij zag ik deze.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Sparkplug

Citaat van: Huzaar1 op 27/10/2023 | 20:05 uurOp het 8 uur journaal klom een amerikaanse piloot in een, naar ik meen F-15, die was helemaal mat zwart. Iemand een idee, niet eerde gemeend gezien te hebben.

Dan zou het een (nieuw gespoten?) F-15E van 48th Fighter Wing, RAF Lakenheath kunnen  zijn.

Increased USAF fighter presence for the Middle East

.../...

On 13 October 2023, flying from the United Kingdom, RAF Lakenheath's 494th Expeditionary Fighter Squadron's F-15E Strike Eagles arrived in the US Central Command (USCENTCOM). The following 48th Fighter Wing, a mix of the 492nd Fighter Squadron and 494th Fighter Squadron, Eagles moved to Muwaffaq Salti/Al Azraq:

91-0310/LN (no markings), 91-0313/LN (no markings), 91-0334/LN (494th FS), 91-0602/LN (494th FS), 91-0603/LN (494th FS), 91-0604/LN (494th FS), 96-0201/LN (as "48FW"), 96-0202/LN (492nd FS), 96-0204/LN (no markings) and 00-3000/LN (no markings).

.../...

https://www.scramble.nl/military-news/increased-usaf-fighter-presence-for-the-middle-east
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Huzaar1

Op het 8 uur journaal klom een amerikaanse piloot in een, naar ik meen F-15, die was helemaal mat zwart. Iemand een idee, niet eerde gemeend gezien te hebben.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Benji87

Citaat van: Parera op 26/10/2023 | 11:09 uurDe USCG ligt in de golf regio vanuit Bahrein met 6 kustwacht cutters. Dit zijn echter hele simpele scheepjes geschikt voor het uitvoeren van de basis KW taken zoals wij die in de Carib ook uitvoeren. Het ontwerp is slechts 47 m lang en is uitgerust met 1 25 mm kanon, 4 .50 machinegeweren en 1 RHIB voor het onderscheppen van schepen. Verwacht niet te veel van deze capaciteit in die regio, maar indien nodig kan de USCG wel opschalen naar wat korvet/fregat achtige schepen. Het ontwerp van de Sentinel klasse is gebaseerd op Damens Stan Patrol 4708 wat weer afstamt het ontwerp van onze eigen kustwacht cutters in NL en de Carib.



Hartelijk dank voor dit antwoord, deze info en die van Thomassen verklaart een hoop ;)

Parera

Citaat van: Benji87 op 25/10/2023 | 22:44 uurDoet de Amerikaanse kustwacht daarzo dan?

De USCG ligt in de golf regio vanuit Bahrein met 6 kustwacht cutters. Dit zijn echter hele simpele scheepjes geschikt voor het uitvoeren van de basis KW taken zoals wij die in de Carib ook uitvoeren. Het ontwerp is slechts 47 m lang en is uitgerust met 1 25 mm kanon, 4 .50 machinegeweren en 1 RHIB voor het onderscheppen van schepen. Verwacht niet te veel van deze capaciteit in die regio, maar indien nodig kan de USCG wel opschalen naar wat korvet/fregat achtige schepen. Het ontwerp van de Sentinel klasse is gebaseerd op Damens Stan Patrol 4708 wat weer afstamt het ontwerp van onze eigen kustwacht cutters in NL en de Carib.


Sparkplug

Citaat van: Benji87 op 26/10/2023 | 09:09 uurNou vrij duidelijk toch? Wat heeft ze Amerikaanse KUSTWACHT te zoeken in Israël? Worden die ook in het buitenland ingezet voor kustverdediging of maritieme taken ofzo?

Uitleg van de USCG website m.b.t. Europa (Brunssum), Midden-Oosten en Afrika.

CitaatEstablished in 1995, Activities Europe is primarily responsible for three vital missions: Marine Inspections, Marine Casualty Investigations and International Port Security. Active duty members represent the U.S. Coast Guard throughout Europe, the Middle East and Africa.

Activities Europe personnel conduct accident investigations, inspections of US-flagged vessels operating overseas, examinations of certain foreign-flagged vessels bound for operations in US waters and work with European life-saving equipment manufacturers to earn U. S. Coast Guard type approval. Our International Port Security Liaison Officers (IPSLOs) work closely with diplomats at various U.S. embassies, foreign government officials and seaport representatives to improve security procedures, facilitate bilateral dialogue and share best practices with a primary objective to continually enhance port security worldwide.

https://www.atlanticarea.uscg.mil/Units/Area-Units/Activities-Europe/

https://www.uscg.mil/
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Benji87

Israël doet nieuwe nachtelijke inval in Gazastrook in aanloop naar volgende fase

De Israëlische krijgsmacht heeft in de nacht van woensdag op donderdag naar eigen zeggen de grootste inval tot nu toe uitgevoerd in de Gazastrook. Het was een "gerichte inval" in de aanloop naar "de volgende fase van de gevechten", zegt defensie.

De Israëlische militairen doorbraken de grens met een bulldozer en tanks vuurden granaten af op beschadigde gebouwen. "De militairen hebben zich sindsdien weer teruggetrokken", zei de IDF.

Naar verluidt is de Israëlische krijgsmacht sinds de aanval van Hamas op 7 oktober af en toe op kleine schaal actief in het Palestijnse gebied zelf. De IDF deed zondag ook al een kleine inval.

Verwacht wordt dat Israël een grondoffensief begint in de Gazastrook. De krijgsmacht heeft posities rond de grens met het gebied ingenomen en heeft meerdere keren gezegd dat Hamas moet worden "vernietigd". Daarvoor zou een grote inval in de Gazastrook nodig zijn.

Bron: nu.nl

Benji87

Citaat van: Lex op 25/10/2023 | 23:18 uurWellicht de vraagstelling verduidelijken?

Nou vrij duidelijk toch? Wat heeft ze Amerikaanse KUSTWACHT te zoeken in Israël? Worden die ook in het buitenland ingezet voor kustverdediging of maritieme taken ofzo?

Lex

Citaat van: Benji87 op 25/10/2023 | 22:44 uurDoet de Amerikaanse kustwacht daarzo dan?
Wellicht de vraagstelling verduidelijken?


Huzaar1

Die overdadige palestijnse steun in Nederland is fascinerend.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Lex

PvdA/GL dreigt steun voor handelsverdrag Israël in te trekken

DEN HAAG - PvdA/GL en Volt in de Tweede Kamer dreigen hun steun voor een handelsverdrag met Israël in te trekken als er niet heel snel een staakt-het-vuren komt in de strijd tussen Israël en Hamas. ,,Als je kijkt naar wat er gaande is op de Westelijke Jordaanoever, is er álle reden toe om het handelsverdrag op te schorten", stelt PvdA-Kamerlid Kati Piri.

Israël heeft al jaren een associatieverdrag met de Europese Unie, waardoor beide partijen allerlei handelsvoordelen hebben. Bij een debat in de Tweede Kamer dienden Denk en Bij1 dinsdagavond een motie in om dat verdrag op te schorten. Volgens die twee partijen zou Israël zich namelijk schuldig maken aan 'apartheid' bij de behandeling van Palestijnen.

Motie steunen
Over de motie is woensdag gestemd: alleen SP, Partij voor de Dieren en Kamerlid Den Haan zijn het eens met Denk en Bij1. Maar in een stemverklaring – voorafgaand aan de stemming – lieten PvdA/GL en Volt weten dat zij veel sympathie voelen voor het standpunt. Sterker nog: PvdA-Kamerlid Kati Piri liet weten dat haar fractie de motie zal steunen als niet heel snel de wapens in Israël worden neergelegd.

,,Laten we duidelijk zijn, inhoudelijk is er álle reden toe om voor deze motie te stemmen", beweert Piri. ,,Als je kijkt naar wat er gaande is op de Westelijke Jordaanoever, als je kijkt naar het beleid van de regering Netanyahu en als je kijkt naar een minister die kolonisten bewapent om Palestijnen straffeloos te vermoorden."

Staakt-het-vuren
Demissionair premier Rutte liet dinsdag al weten niet van plan te zijn om de Nederlandse handtekening onder het handelsverdrag met Israël weg te halen. De dreigende woorden van PvdA/GL zijn opvallend, omdat lijsttrekker Frans Timmermans sinds het uitbreken van de oorlog zijn steun uitsprak voor het recht op zelfverdediging van Israël. Woensdag zegt Piri: ,,Wij willen dat er nu een staakt-het-vuren komt, zodat er hulp kan komen in Gaza. Als dat staakt-het-vuren er níet komt, zijn onze fracties ervoor dat associatieakkoord op te schorten."

Rutte liet dinsdag al weten dat hij bij de EU niet wil pleiten voor een algeheel staakt-het-vuren. Het kabinet is wél voorstander van 'humanitaire pauzes', waardoor er tijdelijk hulpgoederen in Gaza kunnen worden doorgelaten.

Al weken is er onrust bij de achterban van met name GL. Boze GL-leden vinden dat Timmermans het veel meer moet opnemen voor de Palestijnen. GL-Kamerlid Kauthar Bouchallikht stapte zelfs op, omdat zij zich niet kan vinden in het Israël-standpunt van de fusiefractie.

Telegraaf, 25-10-2023, 16:25