Defensie Onderdelen > Reservisten

Bij de NATRES

(1/1)

Nerd Fury:
Goedemiddag,

Ik ben 18 jaar en ook bijna klaar met mijn rij opleiding en ook met mijn MBO2 opleiding voor Beveiliging. Ik heb een medische aandoening aan mijn linker longpijp (die is smal). Ik heb er in het dagelijks leven weinig last van, maar mijn conditie opbouwen gaat moeilijk. Ik heb dan ook geen ultra goede conditie. Na ongeveer 25-40 minuten joggen ben ik dan ook wel buiten adem.

Ik wilde heel graag bij de Landmacht van het begin maar door de uitzendingen, mijn medische aandoening en mijn maar matige conditie ben ik dan ook afgehaakt. Ik heb dan nu sinds kort, omdat ik thuis zit in afwachting op mijn rijexamen en mijn praktijk beveiligings examen het idee gekregen om wellicht mij aan te melden bij de NATRES. Niet omdat ik nu tijd te veel heb en bij mezelf denk dat ik even een paar maanden iets moet gaan doen, nee. Ik wil het graag op langere basis gaan doen, maar ik wil wel weten waar ik aan begin en of dit ook haalbaar is. De beveiliging heeft veel variatie met werktijden en ik wil vragen of dit te combineren is met de NATRES? Of misschien huidige NATRES of militairen iemand kennen in de NATRES die als burgerbaan in de beveiliging zit.

Ik vraag me ook af wat nou precies de fitheid test is bij de NATRES, vanwege mijn maar matige conditie. Dat is eigenlijk de enigste reden waarom ik twijfel of het wel handig is of niet, om de stap naar de NATRES te gaan nemen.

Ik heb ook gehoord dat je aanvullende trainingen kan volgen en dat je standaard trainingen hebt. Mijn grote vraag is dan ook of parachute springen bij het standaard training pakket hoort. Ik heb het niet zo op hoogtes, en klimmen gaat dan nog wel maar parachute springen zou ik echt niet overwegen.

Dit zijn mijn vragen, ik hoop dat er mensen zijn die hierop antwoord op kunnen geven. Ik zou het in ieder geval waarderen. :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie