Militairen stoppen met vrijwilligerswerk

Gestart door rom2007, 26/04/2011 | 08:15 uur

Lex

Over dit onderwerp kan hier verder gediscusieerd worden.

Lex
Algeheel beheerder

rom2007

AMSTERDAM - Uit protest tegen de zesduizend gedwongen ontslagen stoppen militairen met het vrijwilligerswerk dat ze in uniform doen. Ook gaan ze sneller de arbeidsinspectie inschakelen, schrijft het AD dinsdag. rbeidstijden en andere zaken zijn bij defensie strikt geregeld, maar veel militairen gaan daar uit hart voor de zaak flexibel mee om, stelt voorzitter van de militaire vakbond AFMP Wim van den Burg.

"Voortaan zullen ze alles strikt volgens de regels doen of de arbeidsinspectie inschakelen. Reken maar dat ze dat bij defensie niet leuk zullen vinden."

Ook helpen veel militairen normaal vrijwillig in uniform mee bij Sail Amsterdam. Daar stoppen ze nu mee, net als met het opbouwen van bijvoorbeeld hindernissen bij paardensportevenementen.

Gedwongen ontslagen

Bij defensie verdwijnen twaalfduizend van de 69 duizend banen. In de helft van die twaalfduizend gevallen gaat het om gedwongen ontslagen. De militiaren zijn volgens Van den Burg woedend over de plannen.

Zo zouden sommige militairen het verkeer in de spits willen blokkeren met colonnes, maar de vakbonden voelen daar niets voor. "We willen voorkomen dat soldaten met hun handen op de rug worden afgevoerd", zegt Van den Burg in de krant.

zie nu.nl