Auteur Topic: Veteraan heeft meerwaarde voor bedrijfsleven  (gelezen 8612 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31483
Veteraan heeft meerwaarde voor bedrijfsleven
« Reactie #21 Gepost op: 11/04/2013 | 17:20 uur »
Het bedrijfsleven zou zich nog meer moeten openstellen voor het aanbieden van stageplaatsen aan veteranen, zodat zij praktische ervaring opdoen bij hun aansluitende studies. Die oproep deed oud-marineofficier en bedrijfskundige Michiel Herkemij vanmiddag bij de zogenoemde Veteranenlezing in Den Haag.
Het Veteraneninstituut en de Stichting Nederlandse Veteranendag houden elk jaar zo’n lezing, dit keer in Madurodam. Ook Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en Inspecteur der Veteranen luitenant-generaal der mariniers Ton van Ede sprak de aanwezigen toe. Hij bepleitte een goede beeldvorming van veteranen. “Velen hadden deze ervaring niet willen missen. Zij hebben een toegevoegde waarde. Het rendement dat de militair als ervaring meeneemt van een uitzending kan op die manier weer terugstromen in de samenleving”, aldus Van Ede.

Steun

Herkemij onderstreepte dat nog eens. “Met twee gelijkwaardige kandidaten voor een functie kies je toch voor degene die al toonde dat hij onder grote druk kan presteren. Dit wordt ondersteund in het rapport nu blijkt dat 96% van de oud-militairen werk na Defensie vindt in de civiele sector. Maar ook 3 op de 10 veteranen heeft bij het verlaten van de dienst behoefte aan (om-)scholing. Defensie zou hier ook beter op in kunnen spelen met een betere loopbaanondersteuning.”

MINDEF,
11 april 2013, 16.35 uur

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 20 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.