Defensieforum.nl

Onrust in de wereld => Strijd tegen terrorisme => Topic gestart door: Thomasen op 26/10/2015 | 10:45 uur

Titel: "Aanslag op kazerne in Flawinne"
Bericht door: Thomasen op 26/10/2015 | 10:45 uur
"Aanslag op kazerne in Flawinne"
26/10/2015 - 10:11

Er zou vanochtend een aanval plaatsgevonden hebben op de paracommandokazerne van Flawinne, in de provincie Namen. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Volgens de Waalse krant is een auto door de omheining van de kazerne gereden en zijn er meerdere schoten afgevuurd. In de auto zou een springtuig aangetroffen zijn. De persdienst van Defensie bevestigt aan de redactie van VTM NIEUWS dat er zich een incident afspeelt "in het wachtlokaal" van de kazerne. Maar meer informatie wil het leger momenteel niet kwijt.

Volgens de Waalse krant reed een wagen door de omheining van de kazerne. De bestuurder van het voertuig was volgens de eerste berichten gewapend en gemaskerd. Hij zou alleen in de wagen gezeten hebben. Toen de soldaten het vuur openden op de verdachte, vluchtte hij weg.

Nog volgens La Dernière Heure zouden in de wagen explosieven aangetroffen zijn. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, is onderweg naar Flawinne.

http://nieuws.vtm.be/binnenland/164038-aanslag-op-kazerne-flawinne (http://nieuws.vtm.be/binnenland/164038-aanslag-op-kazerne-flawinne)