Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Defensie Nieuws & Media (Internationaal) / USAF Bridge Tanker Program
« Laatste bericht door Parera Gepost op 20/09/2021 | 11:31 uur »
Air Force releases Bridge Tanker Sources Sought Announcement

WRIGHT-PATTERSON AFB, Ohio (AFLCMC) – The Air Force Life Cycle Management Center issued a Sources Sought Announcement for the Bridge Tanker Program to determine the number of qualified, interested companies capable of providing solutions for the planned, non-developmental tanker recapitalization program.

The Air Force is seeking companies that have the capability to deliver commercial derivative tanker aircraft to supplement the Air Force tanker aircraft fleet at the end of KC-46A production.

The new aircraft will bridge the gap to the next Advanced Air Refueling Tanker recapitalization phase, previously referred to as “KC-Z.” The existing KC-46A firm-fixed price contract is limited to 13 production lots, with the last planned procurement in 2027 and delivered in 2029.

As a commercial derivative aircraft, the Bridge Tanker will be based on existing and emerging technologies with a full and open acquisition competition. Neither developmental stealth nor unmanned capability is planned.

The requirements for Bridge Tanker are currently being defined and the necessary capabilities will be incorporated into the final Request for Proposal once it is validated through the Department of Defense’s joint staffing process. The Air Force plans to release the final RFP by the end of 2022.

The KC-135 will be 70 years old when the Air Force expects to receive its last KC-46 delivery in 2029, and replacing these vital aircraft continues to be critical to the Air Force mission to project Rapid Global Mobility in today’s strategically competitive environment.

https://www.aflcmc.af.mil/news/article-display/article/2660668/air-force-releases-bridge-tanker-sources-sought-announcement/


Air Force Plans To Buy A New Tanker As Problems Persist With The One It's Already Buying
https://www.thedrive.com/the-war-zone/41125/air-force-plans-to-buy-a-new-tanker-as-problems-persist-with-the-one-its-already-buying
2
Historie / Historisch onderzoek naar fatale ondergang stoomschip Van Imhoff in 1942
« Laatste bericht door Lex Gepost op 09/09/2021 | 22:47 uur »
Historisch onderzoek naar fatale ondergang stoomschip Van Imhoff in 1942

DEN HAAG - Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) gaat in opdracht van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Defensie onderzoek doen naar de ondergang van het stoomschip Van Imhoff bij Sumatra in januari 1942. Daardoor kwamen 411 geïnterneerden om. Het moet leiden tot de rehabilitatie van de slachtoffers.

Een woordvoerder van Defensie bevestigt berichtgeving van NRC hierover. Het kabinet komt hiermee de nabestaanden tegemoet, zegt hij. De nabestaanden pleiten al jaren voor eerherstel. De zaak wordt gezien als een van de grootste doofpotaffaires na de oorlog. Er kwamen onder meer gevluchte Joden om, tegenstanders van nazi-Duitsland, geestelijken en kunstenaars.

Na de Duitse inval in Nederland werden Duitse en Oostenrijkse burgers in Nederlands-Indië geïnterneerd. Het Nederlandse koopvaardijschip Van Imhoff was op weg naar Brits-Indië toen het door de Japanners tot zinken werd gebracht. De Nederlandse bemanning verliet het schip, maar liet de 477 geïnterneerden onder het dek aan hun lot over. De meesten overleefden het niet.

Volgens de woordvoerder van Defensie moet nog met advocaat Liesbeth Zegveld, die een aantal nabestaanden vertegenwoordigt, worden overlegd hoe het onderzoek wordt ingericht.

Telegraaf, 09-09-2021, 19:00
3
Afrika / Spanningen in Guinee
« Laatste bericht door Lex Gepost op 05/09/2021 | 18:13 uur »
Militairen plegen staatsgreep in Guinee, president zou zijn gevangengenomen

Een groep militairen heeft zondag een staatsgreep gepleegd in het West-Afrikaanse Guinee. Op nog niet-geverifieerde video's is te zien hoe de president Alpha Condé is gevangengenomen. De coupplegers zeggen de regering te hebben ontbonden, de grenzen te hebben gesloten en de grondwet is opgeschort. De regering zegt daarentegen de aanval op het presidentieel paleis te hebben afgeslagen.

Sinds zondagochtend werd met automatische wapens geschoten in de hoofdstad Conakry, met name in de wijk waar het paleis en regeringsgebouwen staan. Ook zijn tanks en zwaarbewapende pick-uptrucks gesignaleerd. Buitenlandse ambassades hebben geadviseerd niet de straat op te gaan.

President Condé werd in december ingezworen voor zijn derde termijn, waarbij hij beloofde de corruptie in zijn land, een van de grootste bauxietexporteurs ter wereld, te bestrijden. Sinds hij in 2010 aan de macht kwam, zou hij de groeiende oppositie in toenemende mate hebben laten onderdrukken.

Condé overleefde in 2011 een aanslag waarbij twee lijfwachten om het leven kwamen, een teken dat de overgang naar democratie wankel is nadat in 2008 een coup was gepleegd in de voormalige Franse kolonie met een kleine 13 miljoen inwoners.

Nu.nl, 05-09-2021, 17:30
4
Van alles en nog wat! / Zwaar transporttoestel voor Klu
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 17/08/2021 | 18:41 uur »
Wederom blijkt het gemis van een aantal, door defensie gewenste, C-17's  in 2006, maar ja... politiek draagvlak.

Naar aanleiding van de post van Jurrien Visser een topic met poll geopend.

5
Zuid-Amerika / Zware aardbeving treft Haïti, zeker 29 doden gemeld
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 15/08/2021 | 10:47 uur »
In Haïti is een zware aardbeving geweest. Volgens de lokale burgerbescherming zijn daarbij zeker 29 mensen om het leven gekomen, maar naar verwachting neemt het aantal slachtoffers nog toe.

Volgens metingen van het Europees aardbevingscentrum EMSC en de Amerikaanse geologische dienst USGS had de beving een kracht van 7,2. Na de eerste schok, omstreeks 08.30 uur lokale tijd, volgden nog meerdere naschokken met een kracht tussen de 4,1 en 5,2.

Premier Henry zegt dat er "enorme schade" is in het zuiden van het land en dat er hulp naar de getroffen gebieden wordt gestuurd. Volgens hem zijn sommige dorpen verwoest en worden de ziekenhuizen overspoeld met gewonden.

"Het belangrijkste nu is om zoveel mogelijk mensen te redden van onder het puin", zegt hij. "We begrijpen van de ziekenhuizen, vooral in de stad Les Cayes, dat ze worden overspoeld met mensen met botbreuken." Het ministerie van Volksgezondheid op Haïti roept mensen op bloed te doneren om de slachtoffers te helpen.

Henry zegt dat het Rode Kruis en ziekenhuizen in gebieden die niet zijn getroffen te hulp schieten. "De nood is enorm. We moeten zorg bieden, maar ook voedsel, hulp, opvangplekken en mentale hulp." Op Twitter roept Henry alle inwoners van het Caribische land op zich te verenigen "om deze dramatische situatie het hoofd te bieden". Hij heeft voor een maand de noodtoestand afgekondigd.

'Schade vergelijkbaar met 2010'
Het Rode Kruis zegt op basis van de eerste berichten dat de kuststad Jeremie zwaar getroffen is. In die stad wonen naar schatting zo'n 100.000 mensen. Volgens een woordvoerder lijkt het er op dit moment op dat de schade vergelijkbaar is met die na de aardbeving in 2010.

Op sociale media gaan foto's rond van gebouwen die door de aardbeving zijn ingestort of zwaar beschadigd zijn. Er was een automatische tsunamiwaarschuwing afgegeven voor de regio, maar die is weer ingetrokken.

De beving op een diepte van tien kilometer vond plaats op zo'n 125 kilometer ten westen van de hoofdstad Port-au-Prince, in de plaats Saint-Louis-du-Sud. De burgerbeschermingsdienst roept mensen in het getroffen gebied op naar buiten te gaan en weg te blijven uit de omgeving van gebouwen of andere locaties die zouden kunnen instorten.

De hoofdredacteur van het Haïtiaanse dagblad Le Nouvelliste meldt dat in de stad Les Cayes veel huizen en een hotel zijn ingestort. Het lokale ziekenhuis ligt volgens hem overvol:

Tegen AFP zegt een inwoner van het getroffen gebied dat veel huizen zijn verwoest. "Er zijn doden en sommige mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht", zegt hij. "Iedereen is nu op straat en de schokken blijven maar komen."

Een inwoner van Port-au-Prince zegt tegen persbureau Reuters dat mensen daar in paniek naar buiten vluchtten. "Ik hoorde mensen schreeuwen", zegt ze. "Ze wisten tenminste dat ze naar buiten moesten gaan. In 2010 wisten mensen niet wat ze moesten doen. Mensen zijn nog altijd buiten."

Meer duidelijkheid
Correspondent Nina Jurna verwacht dat de komende uren duidelijker wordt wat de omvang van de schade is. "Bij de vorige beving in 2010 was het ook pas na een tijdje duidelijk hoe groot het drama was", zei ze in het NOS Journaal op NPO Radio 1.

Volgens haar zijn de effecten van die beving, toen met een kracht van 7,0, nog altijd merkbaar. "Ik ben een paar jaar geleden in Haïti geweest en zag nog steeds de ingestorte gebouwen. Je kunt zeggen dat de puinhoop van toen nog steeds niet helemaal voorbij is."

De Amerikaanse geologische dienst zegt dat het aantal slachtoffers als gevolg van de beving hoog kan zijn, en de verwoestingen "wijdverspreid". De beving is ook in omliggende landen gevoeld.

Tropische storm
Komende maandag trekt naar verwachting ook nog een tropische storm over het getroffen gebied. Het lijkt er niet op dat dat een zware orkaan gaat worden, maar het kan wel leiden tot veel regenval en ander natuurgeweld. "De mensen die net zijn getroffen, worden mogelijk dubbel slachtoffer", zegt woordvoerder Naomi Nolte van het Rode Kruis.

Ze zegt dat het Rode Kruis ter plaatse is om de schade in kaart te brengen. Wat de gevolgen van de aardbeving zouden kunnen zijn is ook voor Nolte, die in Nederland is, niet duidelijk. "Maar het is een positief teken dat we in ieder geval contact kunnen hebben met de collega's daar." De eerste noodhulp zich volgens haar doorgaans op onderdak, schoon (drink-)water, voedsel en psychosociale ondersteuning.

Volgens de officiële cijfers kwamen door de aardbeving in 2010 meer dan 200.000 mensen om, 1,5 miljoen raakten dakloos. Maar volgens andere bronnen, onder wie de Nederlandse journalist Hans-Jaap Melissen, klopt dat aantal niet en zijn er in werkelijkheid enkele tienduizenden mensen om het leven gekomen.

https://nos.nl/artikel/2393827-zware-aardbeving-treft-haiti-zeker-29-doden-gemeld
6
Verzamelingen / Gezocht patches Open dagen en Leerdock
« Laatste bericht door Falcon74 Gepost op 10/08/2021 | 11:20 uur »
Wie kan mij helpen aan de volgende patches (Badges)

Van de luchtmachtdagen

Open dag 2 juli 1994 VLB Leeuwarden
Open dag 5 juli 1997 VLB Gilze-Rijen

Verder zoek ik ook een patch van het 133 Squadron Leerdock VLB Woensdrecht

Reacties graag pm
7
Defensie Nieuws & Media (Internationaal) / Rafael’s SPYDER Mobile Air Defense System August
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 08/08/2021 | 09:50 uur »
Czech Ministry of Defense Chooses Rafael’s SPYDER Mobile Air Defense System

The Czech Ministry of Defense (Ministerstvo obrany Ceské republiky) has informed the Israel Ministry of Defense of its decision to equip its military with an Israeli air defense system produced by Rafael Advanced Defense Systems. Spyder mobile air defense system to replace Soviet-made2K12 Kub, NATO reporting name SA-6 Gainful currently in service with the Czech Army. Following an international tender process, which lasted several years, the Czech Ministry of Defense informed the Directorate of International Defense Cooperation (SIBAT) in the Israel Ministry of Defense, of its decision to equip its military with Israeli air defense systems.

The Czech Ministry of Defense intends to procure 4 SPYDER-MR batteries in a government-to-government deal, valued at around $430 million with deliveries expected in 2023. The Czech government approved the launch of procurement negotiations for four Israeli “SPYDER” batteries, within the framework of a GTG agreement between the two countries. Israel was selected as the sole supplier for the project and the expected agreement between the countries’ defense ministries is estimated at hundreds of millions of dollars. This is another significant step in strengthening security relations between two countries.


Rafael’s SPYDER (Surface-to-air PYthon and DERby) short and medium range anti – aircraft missile

The SPYDER (Surface-to-air PYthon and DERby) is an Israeli short and medium range mobile air defence system developed by Rafael Advanced Defense Systems with assistance from Israel Aerospace Industries (IAI). Rafael is the prime contractor and IAI is the major subcontractor for the SPYDER program. This system achieved a notable milestone in 2005 when missiles were fired against test targets in Shdema, Israel and scored direct hits. The system provides effective protection of valuable assets, as well as first-class defense for maneuvering forces located in combat areas. Since then, it has been showcased in multiple military exhibitions throughout the world.

The SPYDER is a low-level, quick-reaction surface-to-air missile system capable of engaging aircraft, helicopters, unmanned air vehicles, drones, and precision-guided munitions. The system is fitted atop a Tatra truck, a Mercedes-Benz Actros truck, a MAN TGS truck, Scania P-series truck, Dongfeng truck, or a TELAR. It implements the Python-5 and Derby missiles of the same company. The SPYDER launcher is designed to fire Python-5 and Derby surface-to-air missiles which share full commonality with the air-to-air missiles. There are two variants of the SPYDER: the SPYDER-SR (short range) and the SPYDER-MR (medium range).

https://militaryleak.com/2021/08/06/czech-ministry-of-defense-chooses-rafaels-spyder-mobile-air-defense-system/
8
Defensiebrede onderwerpen / Militairen binden strijd aan met water in Zuid-Limburg
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 14/07/2021 | 19:55 uur »
De Koninklijke Landmacht schiet Zuid-Limburg te hulp. Dit deel van de provincie heeft te kampen met enorme wateroverlast en het ergste moet volgens de weersvoorspellingen nog komen. De militaire steunverlening gebeurt op verzoek van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Naar verwachting gaan de eerste militairen vanavond aan de slag in de omgeving van Sittard.

Ze kunnen voor verschillende activiteiten worden ingezet, zoals het vullen van zandzakken, het begaanbaar maken van straten en herstelwerkzaamheden. 4-tonners zorgen voor transportmogelijkheden op plekken waar civiele voertuigen door het hoge water niet meer kunnen komen. Militairen voeren desgewenst ook evacuaties uit.

Fantastisch
André Pronk uit Gulpen vindt de hulp van Defensie niet verkeerd. “Het giet onophoudelijk. Ik hoor hier constant talloze sirenes, maar de Brandweer kan het niet meer aan. Steeds meer wegen in de omgeving zijn onbegaanbaar. Campings aan De Geul bij Wijlre zijn vanwege het stijgende water al ontruimd. Hier staat nu ook De Gulp op het punt te overstromen. Wat een ellende allemaal. Het is echt fantastisch dat militairen komen helpen.”

Bijna 70 militairen
Vooralsnog zet Defensie gedurende 24 uur bijna 70 militairen in. Ze zijn afkomstig van 13 Lichte Brigade uit Oirschot.

Sinds vanmiddag is de situatie in Zuid-Limburg opgeschaald naar Grip-4. Gezien de ernst van de situatie wordt hulpverlening nu centraal gecoördineerd. In dit geval in Sittard.

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2021/07/14/militairen-binden-strijd-aan-met-water-in-zuid-limburg
9
Afrika / Spanningen in Centraal Afrikaanse Republiek
« Laatste bericht door Ace1 Gepost op 16/06/2021 | 21:02 uur »
Russische huurlingen in de Centraal Afrikaanse Republiek ‘jagen op burgers als op beesten’

De aan het Kremlin gelieerde huurlingengroep Wagner is in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) betrokken bij massale moorden en martelingen van burgers. Een maanden durend onderzoek door het onderzoekscollectief The Sentry en CNN bevestigt eerdere waarschuwingen door VN-experts.

New York – Washington

Leden van het bekende Russische huurlingenleger Wagner begaan samen met eenheden van het leger in de CAR ‘massale wreedheden tegen burgers’. Dat meldt The Sentry (de schildwacht), een onderzoeksgroep die is opgericht door de acteur George Clooney en John Prendergast, mensenrechtenactivist en voormalig directeur Afrika van de Amerikaanse Nationale veiligheidsraad.

Samen met CNN heeft The Sentry maandenlang onderzoek gedaan naar de activiteiten van Wagner en andere Russische organisaties in de CAR. ‘We zijn getuige geweest en hebben bewijs verzameld van ongekend menselijk lijden in de CAR, waar op dit moment op burgers wordt gejaagd als op beesten’, zegt hoofdonderzoeker Nathalia Dukhan in een verklaring. Volgens de onderzoekers van The Sentry en CNN ‘wordt dit geweld ontketend om gebieden die rijk zijn aan goud, diamanten en waardevolle materialen te controleren en uit te buiten.’ In een andere reportage liet CNN zien hoe de winning van diamanten en goud via het bedrijf Lobaye Invest inmiddels in Russische handen is.

In maart sloegen experts van de VN Werkgroep rond huurlingen al alarm in de VN Mensenrechtenraad over het inhuren door de regering van president Touadéra van meerdere Russische investerings- en veiligheidsfirma’s als Sarlu, Sewa en de Wagner groep. ‘We hebben en we blijven rapporten ontvangen over massale willekeurige executies, arrestaties, martelingen tijdens verhoren, gedwongen verdwijningen, verdrijven van de bevolking, beschieten van burgerdoelen en toenemende aanvallen op humanitaire hulpverleners’, stelde de Werkgroep in een verklaring. Daarin wezen ze ook op de nauwe contacten tussen ‘Russische adviseurs en trainers’ met het leger van de CAR, maar ook met de VN vredesmissie Minusca. Naast de VN Werkgroep kwamen ook Amnesty en het voormalige VN-blad The New Humanitarian met ‘verhalen van verschrikking’, zoals Amnesty de situatie beschreef.

plunder en moordmachine
Het onderzoek van The Sentry en CNN bevestigt de beschuldigingen richting de Russische paramilitairen met ooggetuigenverklaringen en details uit vertrouwelijke rapporten binnen de VN.

‘Dit is een plunder- en moordmachine die de belangen dient van de CAR-president en zijn buitenlandse bondgenoten, in het bijzonder het aan het Kremlin gelieerde privéleger dat bekend staat als de Wagner Groep’, zegt John Prendergast. Sinds de presidentsverkiezingen in december, toen Rusland nog eens 300 extra ’trainers’ naar de CAR stuurde, ‘zijn het CAR-leger en buitenlandse huurlingen van de Wagner Groep betrokken in georkestreerde reeksen van wrede en door hebzucht gedreven militaire operaties’ constateren The Sentry en CNN. Zo beschrijven ooggetuigen hoe burgers die tijdens gevechten in een moskee waren gevlucht, werden neergeschoten toen ze werd opgedragen naar buiten te komen. Burgers die nog probeerden te vluchten, werden neergemaaid vanuit Russische helikopters die eerder dit jaar naar de CAR zijn gebracht. Maar de Russische regering blijft op vragen van de VN Werkgroep, toen deze eerder om opheldering vroeg, beweren dat ‘de contractanten in de CAR ongewapend zijn en niet deelnemen aan de vijandelijkheden’.

steun beëindigd
De CAR is een van de armste landen in Afrika, ondanks de voorraden aan kostbare metalen en diamanten. De voormalige president Bozizé probeerde met zijn rebellen van het CPC (Coalition van patriotten voor verandering) eind vorig jaar zittend president Touadéra ten val te brengen. In januari bedreigden de rebellen de hoofdstad Bangui, waarna de VN Veiligheidsraad de al bestaande VN-missie uitbreidde, nog voor de tweede ronde van verkiezingen op 14 maart.

Volgens de VN-missie waren de rebellen voor de verkiezingen verantwoordelijk voor 85 procent van alle mensenrechtenschendingen. Maar sinds januari nemen de berichten toe over wreedheden door Russische en andere huurlingen, samen met het leger. Frankrijk heeft in afgelopen week de militaire ondersteunings- en trainingsmissie in het land opgeschort en de financiële steun beëindigd vanwege deze samenwerking met Russische huurlingen en de steun aan een Russische desinformatiecampagne over Frankrijk. En enkele dagen later, afgelopen donderdag, diende premier Firmin Ngrebada kort na een bezoek aan Rusland het ontslag van zijn regering in.

Dit alles komt komende week ter sprake bij een bijeenkomst van de VN Veiligheidsraad over de in maart uitgebreide VN-missie Minusca. De Raad ziet nog wel enkele lichtpuntjes, zoals de verklaring van president Touarére dat hij een dialoog wil beginnen zodat er ‘aan het eind van zijn mandaat geen gewapende groepen meer in het land actief zullen zijn.’

Volgens The Sentry zouden de VS, Groot-Brittannië en de EU samen gerichte sancties moeten nemen tegen ‘private veiligheidsbedrijven die in de CAR mensenrechtenschendingen begaan – en dan vooral tegen de Wagner Groep en de leiders, leden verwante organisaties en degenen die deze activiteiten mogelijk maken’. Dat laatste komt tot in het Kremlin. De Wagner Groep is opgericht door Jevgeni Progizjin. Die heeft goede banden met president Putin - zonder wiens politieke dekking de groep niet kan opereren.

https://www.nd.nl/nieuws/buitenland/1044190/russische-huurlingen-begaan-oorlogsmisdaden-in-de-centraal-afri

10
Nieuwe ontwikkelingen op Defensiegebied / Battlecruiser 2000 ... Arsenal ship wordt de toekomst ?
« Laatste bericht door Harald Gepost op 09/06/2021 | 17:11 uur »
Battlecruiser 2000 => Arsenal ship … wordt dit de toekomst ?  … moeten schepen meer VLS systemen krijgen ?

Arsenal ship
An arsenal ship was a concept for a floating missile platform intended to have as many as five hundred vertical launch bays for mid-sized missiles, most likely cruise missiles.

https://en.wikipedia.org/wiki/Arsenal_ship

Battlecruiser 2000   ( in 1988 hadden ze hier al ideeën over en zijn eigenlijk niet veranderd )


https://external-preview.redd.it/tRK4Vv8uqDlgNj4-AvKobBRV0flzUesDVNr2yy8Esr8.jpg?auto=webp&s=89a6b86b4f00782fe4535bbfcc48355ca14c4b44


MADEX 2021: South Korea’s Arsenal Ship Keeping A Low Profile

Not much is yet known about South Korea’s arsenal ship program. During MADEX 2021, the naval defense show which kicked off today in Busan, South Korea, Naval News could not find any official depictions of the ship in the Republic of Korean Navy (ROKN) booth which is almost fully dedicated to the CVX light aircraft carrier project...

According to the ROKN, the ship is currently in the long term conception phase . This means that the design has not been finalized and may change depending on operational requirements in the future.

The limited information available suggests that the ship will have a light displacement of 5,000 tons and carry up to 80 missiles. It will primarily be used for surface strike, but will also carry anti-ship missiles as well as basic air defence systems. It is likely the surface strike element will consist of a mix of the Hyunmoo (현무)-2  ballistic missiles and the Hyunmoo-3 cruise missiles. A total of two to three ships will be built and commissioned in the late 2020s according to a News1 story published last year.

The utility of the arsenal ship for the Republic of Korea Navy has been hotly debated. The debate ultimately comes down to whether or not one views North Korea as the most pressing military threat. Those who do, argue that the South Korean arsenal ship will be an invaluable strategic asset. According to them, the threat posed by a North Korean first strike on land-based missile bases makes it necessary for South Korea to develop a second strike capability. These bases are easier to target with ballistic missiles, artillery, and even special forces operations. Ship based assets, on the other hand, are significantly more secure against a North Korean attack. This is because North Korea has virtually no long range anti-ship missiles that can be fired from shore.

https://www.navalnews.com/naval-news/2021/06/madex-2021-south-koreas-arsenal-ship-keeping-a-low-profile/

Modern battleships: Arsenal ships and next-gen surface long-range maritime strike

While aircraft carriers will continue to serve a pivotal role in the era of increasingly advanced, long-range integrated anti-access/area denial (A2/AD), heavily armed arsenal ships have been floated as complementary platforms that can enhance the lethality of contemporary navies – supporting destroyers, cruisers, frigates and aircraft carriers and amphibious power projection operations.

…/….

https://www.defenceconnect.com.au/maritime-antisub/4334-modern-battleships-arsenal-ships-and-next-gen-long-range-maritime-strike
Pagina's: [1] 2 3 ... 10