Overigen > Vakbonden Algemeen

Enquete: Hoeveel vertrouwen heb jij in Defensie?

(1/2) > >>

-Peter-:
Hoeveel vertrouwen hebben actieve en postactieve militairen en burgers in de defensieorganisatie, het beleid van de minister en de politiek? Wat vind jij van onderwerpen als veilig en gezond werken en je arbeidsvoorwaarden? Dat peilt de AFMP nu voor de derde keer via een digitale enquête, dit keer samen met alle andere defensievakbonden.

Wij roepen alle defensiemedewerkers en postactieven op deze enquête in te vullen. Ook niet-leden kunnen meedoen. Invullen is mogelijk tot en met 31 december 2016. KLIK HIER om de vragenlijst in beeld te krijgen.

Het vertrouwen van (post)actief defensiepersoneel wordt al jaren flink op de proef gesteld. Dat bleek ook wel uit de twee eerdere enquêtes die de AFMP hield. Er zijn chronische tekorten op personeel en materieel gebied. De inzetbaarheid van Defensie laat daardoor al jaren zwaar te wensen over. Ook postactief defensiepersoneel blijft weinig bespaard: het AOW-gat is nog steeds niet structureel opgelost. En het arbeidsvoorwaardenoverleg verloopt elke keer uitermate moeizaam omdat de minister de hand op de knip houdt.

De defensiebonden willen (opnieuw) weten wat het defensiepersoneel nú vindt van de defensieorganisatie, het beleid van de minister en de politiek. Hoe kijk jij aan tegen onderwerpen als veilig en gezond werken en jouw arbeidsvoorwaarden? Na Prinsjesdag 2013 hield de AFMP voor het eerst een online enquête, samen met de MARVER. In 2014 werd die enquête herhaald; toen deed ook de VBM mee. Dit jaar wordt de enquête door alle defensiebonden uitgezet, in samenwerking met de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De uitkomsten van de enquête worden gebruikt om het beleid binnen defensie en de politiek te beïnvloeden.

Doe je mee? Laat ook jouw stem horen en vul HIER de enquête in.

En vraag je collega’s of ze ook meedoen!

Bron: www.afmp.nl
Edit: Link naar enquete bijgewerkt

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie