Defensieforum.nl

Onrust in de wereld => Conflict gebieden => Afrika => Topic gestart door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 14/10/2015 | 19:32 uur

Titel: Spanningen in Kameroen
Bericht door: jurrien visser (JuVi op Twitter) op 14/10/2015 | 19:32 uur
VS stuurt honderden militairen naar Kameroen

14 oktober 2015

De Verenigde Staten sturen zo'n 300 militairen naar Kameroen om te helpen bij de strijd tegen de islamitische terreurgroep Boko Haram. President Obama heeft het Congres daarvan op de hoogte gesteld.

De eerste militairen zouden al zijn aangekomen in het West-Afrikaanse land, om kwartier te maken.

De troepen zullen zowel op de grond als vanuit de lucht gaan surveilleren en op verkenning gaan, zei een anonieme functionaris tegen persbureau Reuters.

Tienermeisjes

Afgelopen weekend werden nog verscheidene aanslagen gepleegd in Kameroen en buurland Tsjaad, waardoor zo'n 45 mensen om het leven kwamen. De aanslag in Kameroen werd gepleegd door twee tienermeisjes, die zichzelf opbliezen. Volgens de regering van Kameroen zit Boko Haram erachter.

Boko Haram is een oorspronkelijk Nigeriaanse groepering, die streeft naar de stichting van een streng-islamitische staat. Sinds begin dit jaar richt de groepering zich ook op buurlanden en worden ook daar geregeld aanslagen gepleegd. Een aantal landen in de regio voert de strijd tegen Boko Haram sinds deze zomer gezamenlijk.

De terreurbeweging pleegt sinds 2009 aanslagen, met als doel onrust te creŽren en een islamitische staat te stichten. Aanvankelijk opereerde Boko Haram vooral in het noordoosten van Nigeria, maar inmiddels is de terreurgroep actief in de hele regio.

Bron: NOS