Militaire vakbondsman verlaat nu zelf zinkend schip

Gestart door Lex, 19/10/2012 | 16:15 uur

Ros

Citaat van: Tanker op 21/10/2012 | 23:13 uur
Probleem is alleen al dat militairen geen stakingsrecht hebben, dus geen pressiemiddel.

Dit is juist maar ergens is er een grens. Miltairen mogen geen druk uitoefenen om arbeidsvoorwaarden, loonstijging en het beleid t.o.v. het personeel aan te passen.. Aan de andere kant heeft de werkgever alle mogelijkheden om iedere maatregel die zij nodig achten of niet wensen bij het personeel door de strot te persen. Een gezonde verhouding tussen werkgever en werknemer en vice versa berust op wederzijdse rechten en plichten. En daarschort het aan.

Citaat
Op een fluitje gaan staan blazen op het Malieveld heeft dan ook weinig zin en maakt geen indruk
Als je dat maar met een paar duizend man tegelijk doet heeft het wel zin

Tanker

Heel defensie is een zinkend schip evenals de vakbonden, de leden (actief dienenden) hebben toch ook wel door dat de militaire vakbonden niks doen cq. bereiken.
Probleem is alleen al dat militairen geen stakingsrecht hebben, dus geen pressiemiddel.

Op een fluitje gaan staan blazen op het Malieveld heeft dan ook weinig zin en maakt geen indruk (behalve de verkeerde).

Als militair heb je niks te zoeken bij een vakbond i.m.o.

Mourning

#16
Het lijkt me toch wel overduidelijk wat Thomas bedoelt in dezes. Kinderachtig gevraag naar de bekende weg van sommigen :annoyed:.

De bonden als derde/dienstverlenende en belangen behartigende partij voor werknemers die bij Defensie werken.

In dit geval wordt Defensie als geheel als "zinkend schip" bedoelt, maar het is niet vreemd om ook de AFMP als een zinkend schip te zien gezien de sores binnen de FNV en het aantal leden wat zeer waarschijnlijk zal gaan dalen, bovendien is de AFMP al niet een van de belangrijkste bonden van de FNV, dus voor bestuurders om verder carriere te maken binnen de FNV om vervolgens een overstap te$ maken in bijv. de politiek, hallo Ton Heerts, is deze stap niet heel vreemd, wel alarmerend voor de AFMP.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

dudge

Citaat van: Ros op 21/10/2012 | 17:53 uur
Deden ze dat maar........ :'(

Ja, vandaar mijn opmerking in post #1. Het is in ieder geval te hopen dat er snel iemand voor terug komt, en dat de resultaten meer leden aan zullen spreken.

Ros


dudge

Citaat van: Ros op 21/10/2012 | 14:18 uur
Leverancier van...........?

'Vakbondswerk'. Voor de generaal misschien zo belangrijk niet, voor de soldaat wel, althans, dat zou het moeten zijn.
Geloof mij maar, als defensie opgedoekt wordt is het met deze defensie bonden ook snel gedaan.

Ros

Citaat van: Telegraaf op 19/10/2012 | 16:15 uur
Kort nadat militaire vakcentrales de hoogste defensieambtenaar Ton Annink hadden verweten 'het zinkende schip te verlaten' met zijn overstap naar Sociale Zaken

Met het zinkend schip Defensie bedoelend.........

Ros

#11
Citaat van: Thomasen op 21/10/2012 | 14:07 uur
Deel van defensie in bredere zin. Een afhankelijke toeleverancier.

Leverancier van...........?

onderofficier

#10
Citaat van: Thomasen op 21/10/2012 | 14:07 uur
Deel van defensie in bredere zin. Een afhankelijke toeleverancier.

Dus als de bakker afhaakt dan verlaat deze ook het zinkende schip......      
Want in de brede zin maakt deze ook deel uit van defensie.
 
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

dudge

#9
Citaat van: onderofficier op 21/10/2012 | 14:03 uur
Ik dacht dat de vakbonden geen deel uit maken van de krijgsmacht.

Deel van defensie in bredere zin. Een afhankelijke toeleverancier.

onderofficier

Citaat van: Elzenga op 13/04/1974 | 11:47 uurIk denk dat men zinkend schip de krijgsmacht als geheel wordt bedoeld.

Ik dacht dat de vakbonden geen deel uit maken van de krijgsmacht.
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Elzenga

Citaat van: Kapitein Rob op 21/10/2012 | 08:24 uurLos van wat ik over de activiteiten van de vakbonden denk, snap ik niet waarom men de vakbonden (of in ieder geval nu deze vakbond) een zinkend schip noemt. Zijn de militaire vakbonden ten dode opgeschreven? Lopen de leden weg? En waarom is Wim van den Burg (in jouw ogen) een rat?
Ik denk dat men zinkend schip de krijgsmacht als geheel wordt bedoeld.

KapiteinRob

Citaat van: Ace1 op 21/10/2012 | 00:35 uur
Ratten verlaten altijd als eerste het zinkend schip.

Los van wat ik over de activiteiten van de vakbonden denk, snap ik niet waarom men de vakbonden (of in ieder geval nu deze vakbond) een zinkend schip noemt. Zijn de militaire vakbonden ten dode opgeschreven? Lopen de leden weg? En waarom is Wim van den Burg (in jouw ogen) een rat?

Ace1

Ratten verlaten altijd als eerste het zinkend schip.

Lex

Waarschijnlijk speelt het grote geld en macht hier een rol. Zijn voorganger is destijds vertrokken naar de Tweede Kamer en is nu voorzitter van de FNV.
Jammer, dat dit nu gebeurt. Het belang van het Defensie personeel zal hier slecht mee gediend zijn. Het ware beter als deze benoeming/overgang zou gebeuren ergens eind 2013.

Ros

Ik ben geen lid maar misschien is het beter deze bond(en) helemaal op te doeken. De militaire bonden doen nagenoeg niets van betekenis en de leden al helemaal niets, behalve betalen dan.

De werkgevers hebben aan van den Burg een hele goede als zijn houding hetzelfde blijft als het was bij de militaire vakbond.

dudge

Misschien, heel misschien, is dat maar beter ook? Hoe denken de leden daar over?

Lex

Kort nadat militaire vakcentrales de hoogste defensieambtenaar Ton Annink hadden verweten 'het zinkende schip te verlaten' met zijn overstap naar Sociale Zaken, stapt nu voorzitter Wim van den Burg van de grootste defensiebond AFMP zelf over naar de Bouwbond FNV.

Van der Burg, sinds 1978 actief bij de militaire bond, vertrekt per 1 januari. Juist in de maanden daarna worden de namen bekendgemaakt van de zesduizend medewerkers die hun baan verliezen door een bezuinigingsoperatie.

AFMP-voorzitter Van den Burg realiseert zich dat de vakbondsverwijten over het overstappen van de begin deze maand vertrokken Annink nu als een boemerang op zijn persoon terugslaan.

Van der Burg: ,,Dat ligt voor de hand. Ik ben er echter van overtuigd dat de solide AFMP een grote rol blijft spelen bij de afwikkeling van de reorganisatie."

Van den Burg erkent wel dat de zoektocht naar een goede opvolger moeizaam verloopt: ,,Ik zit al sinds 1971 in de militaire wereld. Mensen die dergelijke ervaring combineren met bestuurlijke kennis zijn er niet veel."

Het algemeen bestuur van de AFMP maakt zich dan ook grote zorgen: ,,We betreuren we dat deze vacature juist in een periode ontstaat waarin ingrijpende reorganisaties bij Defensie plaatsvinden."

Telegraaf, 19 oktober 2012