Defensie Onderdelen > KL

FACTBOOK Korps Commandotroepen: VERLEDEN – HEDEN – TOEKOMST

(1/4) > >>

DvdW:
Op vrijdagochtend 21 maart 2014 heeft Commandant Korps Commandotroepen (KCT) kolonel Jan Swillens een eerste exemplaar van het ‘Factbook’ KCT overhandigd aan Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif. Dit ‘feitenboek’ geeft toegankelijk en beknopt alle relevante informatie die iedereen zou moeten weten over het verleden, heden en de toekomst van het keurkorps van de Koninklijke Landmacht. Deze unieke eenheid binnen de Nederlandse krijgsmacht is 24 uur per dag direct inzetbaar om op te treden waar ook ter wereld.

Het meest waardevolle is de menselijke factor achter dit optreden, ofwel de Commando Speciale Operaties. Deze mensen zijn speciaal geselecteerd en hebben de zwaarste opleiding ondergaan om dit beroep uit te kunnen oefenen.

Centraal in de opleiding en in het werk van dit elitekorps staan de kernwaarden die het fundament vormen: Moed, Beleid, Trouw, Eer en Trots.

Al vanaf de oprichting in 1942 levert het Korps Commandotroepen een bijdrage aan militaire operaties overal ter wereld. In de laatste twintig jaren zijn commando’s vrijwel onafgebroken ingezet: van Bosnië tot Afghanistan en van Irak tot Mali. Een groot aantal commando’s heeft voor zijn optreden een dapperheidsonderscheiding ontvangen.

Ondanks het geheime karakter van Speciale Operaties vind C-KCT het belangrijk de Nederlandse samenleving te informeren over onze eenheid en ons recht van bestaan. Samen met andere nationale en internationale eenheden werken ze dagelijks aan de vrede en veiligheid van onze samenleving, zowel binnen als buiten onze landsgrenzen.

KLIK HIER VOOR HET FACTBOOK (pfd, 2.8 mb)


Bron: http://www.korpscommandotroepen.nl/index.php?l=nl&p=376

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie