Auteur Topic: Problematieken rondom Defensie keukens  (gelezen 4012 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Parera

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 12285
Problematieken rondom Defensie keukens
« Reactie #31 Gepost op: 31/03/2018 | 14:07 uur »
Citaat
Kantine Koninklijke Marine per direct dicht

DEN HELDER - De Koninklijke Marine en defensiecateraar Paresto hebben kantine het Meeuwennest in Den Helder per direct gesloten. Personeel kwam eerder deze week naar buiten met ernstige klachten over de hygiëne. Onder andere over knaagdieren en de kwaliteit van het drinkwater.

Het waren volgens een woordvoerder van de marine niet een van deze klachten waarom de kantine tot nader order dicht gaat. Tijdens een ingelaste extra controle werd gisteren een rioollek geconstateerd. Daardoor kon volgens de marine de voedselveiligheid niet meer worden gegarandeerd. Het Meeuwennest, waar dagelijks drie- tot zeshonderd militairen en burgermedewerkers eten, mag pas weer open als de hygiëne wel verzekerd is. De eters kunnen in de tussentijd elders op het marinecomplex terecht. Er zijn volgens de Onafhankelijke Defensiebond (ODB) voldoende alternatieven in de Nieuwe Haven. Het was de ODB die afgelopen week de klachten van cateringmedewerkers in de openbaarheid bracht. Ze hadden volgens bestuurder Erik Jurriëns al langere tijd met hun klachten geleurd, maar zouden nergens gehoor hebben gevonden. De marine stelde in een eerdere reactie dat de zaak al wel de aandacht had en er meerdere keren grote schoonmaakbeurten zijn geweest. Het Meeuwennest is een verouderde kantine. Door slijtage is het moeilijk de voedselveiligheid daar te garanderen.

[Bron: Telegraaf @ Artikel]

Triest  :sick:

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 30 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.