Recente berichten

#1
MALAYSIA – SNIPER ADVANCED TARGETING PODS

WASHINGTON, May 6, 2024 - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Government of Malaysia of Sniper Advanced Targeting Pods and related equipment for an estimated cost of $80 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of Malaysia has requested to buy ten (10) AN/AAQ-33 Sniper Advanced Targeting Pods. Also included are technical data and publications; personnel training; software and training equipment; U.S. Government and contractor engineering, technical, and logistics support services; and other related elements of logistics and program support. The estimated total cost is $80 million.

.../...

https://www.dsca.mil/press-media/major-arms-sales/malaysia-sniper-advanced-targeting-pods
#2
KM / Re: LPX
Last post by Master Mack - Vandaag om 22:38
Die 4x Dokdo LPX klasse van Zuid Korea heeft gewoon nog Thales 30mm GK's erop staan.
#3
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Sparkplug - Vandaag om 22:32
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 21:19Laten we ook in Polen een detachement plaatsen. Suwalki gap is the place to be.

Vanaf Malbork wordt al door andere NAVO landen gevlogen. Op dit moment door Italië. In de periode 09-2023 tot 02-2024 met de F-35A en sinds 02-2024 met de Eurofighter Typhoon. Het komt echter zelden voor dat één NAVO land zowel vanaf Malbork als vanaf één van de Baltische Staten vliegt.

https://ac.nato.int/archive/2024/ITA_EF_eAP_POL_update
#4
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Ace1 - Vandaag om 22:12
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 21:19Laten we ook in Polen een detachement plaatsen. Suwalki gap is the place to be.

Dat staat toch vol met SAMS en Anti Scheepsraketten en anti tank raketten?
#5
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Master Mack - Vandaag om 22:12
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 21:19Laten we ook in Polen een detachement plaatsen. Suwalki gap is the place to be.
Litouwen nieuwe Seedorf. Polen het nieuwe Bergen Hohne ;D
#6
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Master Mack - Vandaag om 22:11
Citaat van: Harald op Vandaag om 17:22https://www.facebook.com/Tankersofficial/videos/943818140773392

leuk stukje video op 3:50 , 11:50 , 12:40 , 13:50

Top filmje. De Duitse collega auw. Geen oordoppen ;D
#7
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 21:19
Laten we ook in Polen een detachement plaatsen. Suwalki gap is the place to be.
#8
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Lex - Vandaag om 21:16
Nederlandse F-35's naar Estland voor bewaking NAVO-luchtruim

ANP, 06-05-2024 15:52

DEN HAAG
Nederland stuurt vanaf december maximaal tien F-35's naar Estland om daar bij te dragen aan de bewaking en beveiliging van het NAVO-luchtruim. Dat meldt demissionair defensieminister Kajsa Ollongren in een brief aan de Tweede Kamer.
Met de gevechtsvliegtuigen gaan zo'n 90 tot 150 militairen mee naar de Baltische staat. Daarnaast reist een veertigkoppig team af dat helpt bij de onderlinge uitwisseling van informatie tussen de verschillende eenheden.

De Nederlandse deelname draagt niet alleen bij aan de verdediging van het NAVO-luchtruim, maar is ook een belangrijk signaal naar Rusland, zegt Ollongren. Ook dient de inzet ter geruststelling van Estland en de omringende landen.

Van december tot en met maart stelt Nederland minimaal drie F-35's ter beschikking aan de NAVO. Dat aantal kan indien nodig worden opgeschroefd naar tien. De toestellen worden direct aangestuurd door het bondgenootschap.

Ollongren meldt verder dat de Nederlandse deelname aan de NAVO-troepenmacht in Litouwen, die eind dit jaar zou aflopen, met twee jaar wordt verlengd. Er zijn nu circa driehonderd Nederlandse militairen in dat land.
#9
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Lex - Vandaag om 18:23
Moskou dreigt met aanval op Britse doelen in Oekraïne en elders

Als Oekraïne Rusland raakt met Britse raketten, zal Moskou overwegen Britse militaire doelen in Oekraïne, maar ook elders te beschieten, heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de Britse ambassadeur in Moskou.

Daarmee reageert het ministerie op de uitspraak van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron eind vorige week. Die had toen gezegd dat Kiev "absoluut het recht heeft om Russische doelen te raken met wapens die het kreeg van het Verenigd Koninkrijk".

De Britse ambassadeur moest zich maandag melden bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. "De ambassadeur werd aangespoord om na te denken over de onvermijdelijke catastrofale gevolgen van dergelijke vijandige stappen van Londen", zei het ministerie na afloop van de bijeenkomst.

Moskou spoorde de ambassadeur ook aan "om onmiddellijk en op de krachtigste manier de oorlogszuchtige en provocerende uitspraken van Cameron te weerleggen".

Met een aankondiging dat Rusland ook zal oefenen met tactische nucleaire wapens, wil Moskou "heethoofden in de westerse hoofdsteden afkoelen", stelt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.   

Ook richting de Verenigde Staten uit Moskou dreigementen. Het ministerie zegt dat Rusland zich het recht behoudt om met gelijke middelen te reageren wanneer het Amerikaanse korte- en middellangeafstandsraketten ziet verschijnen.

De VS noemen de aankondiging van de nucleaire oefeningen "onverantwoordelijke retoriek". Volgens een woordvoerder van het Pentagon "is het volkomen ongepast gezien de huidige veiligheidssituatie, maar deed Moskou in het verleden soortgelijke uitspraken". De woordvoerder zegt nog geen verandering te zien in de strategische positie van de Russische strijdkrachten.

Telegraaf, 06-05-2024.
#10
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 17:33
Was mooi overigens om tijdens het Armor ball
Citaat van: Ace1 op Vandaag om 17:24Heel benieuwd als er met een Leopard II A7 was deelgenomen hoe dan de uitslag eruit had gezien?

W.s in de top 3.