Auteur Topic: EATC: samenwerking bij luchttransport  (gelezen 14155 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
EATC: samenwerking bij luchttransport
« Reactie #78 Gepost op: 22/02/2007 | 15:23 uur »
Nederland stelt, met Duitse steun, de vliegbasis Eindhoven beschikbaar voor de vestiging van het Europees Luchttransportcommando (EATC). De ministers van Defensie van Duitsland en Nederland, dr. Franz-Josef Jung en Henk Kamp, hebben hiertoe op 15 februari een principeakkoord gesloten.

Het EATC, dat voortbouwt op de huidige Europese Luchttransportcoƶrdinatiecentrum (EAC), zal naar verwachting werkgelegenheid bieden aan 150 tot 200 personen. Nederland is bereid voor de vestiging van het EATC eenmalig ruim tien miljoen euro te investeren.

Het EATC is een initiatief van Frankrijk en Duitsland. Naast Nederland zijn ook Belgiƫ en Luxemburg uitgenodigd hieraan deel te nemen. Het commando stelt de deelnemende landen in staat hun luchttransportmiddelen te bundelen en centraal aan te sturen. Op deze wijze kan de schaarse militaire luchttransportcapaciteit effectiever en doelmatiger worden ingezet. De komst van het EATC naar Eindhoven heeft geen gevolgen voor het aantal vliegbewegingen op vliegbasis Eindhoven, want de stationering en het onderhoud van de transportvliegtuigen geschiedt op de eigen vliegvelden van de deelnemende landen.

Duitsland is dan voornemens zijn nationale luchttransportcommando op te heffen en zijn luchttransportcapaciteit geheel onder het EATC te plaatsen. Nederland is voornemens een substantieel deel van de luchttransportcapaciteit onder het EATC te plaatsen.

[bron: www.mindef.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 77 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.