Auteur Topic: 'Baas Franse luchtmacht gebruikte straaljager voor woon-werkverkeer'  (gelezen 1506 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13150
'Baas Franse luchtmacht gebruikte straaljager voor woon-werkverkeer'
« Reactie #2 Gepost op: 01/07/2017 | 10:02 uur »
De baas van de Franse luchtmacht, generaal Richard Reboul, wordt onderzocht omdat hij militaire vliegtuigen gebruikt zou hebben voor privé-vluchten.
De Franse luchtmacht is een onderzoek gestart na onthulling van de Franse krant Le Canard Enchaine.

Florence Parly, de nieuwe Franse minister van Defensie, laat een volledig onderzoek doen, zo meldt Le Figaro. Ze liet weten dat er consequenties zouden volgen voor Reboul als het "misbruik waar zou zijn".

Reboul zou met name de Alpha Jet, een straaljager die vooral voor trainingsdoeleinden wordt gebruikt, hebben gepakt voor vluchten tussen Bordeaux, waar de generaal gestationeerd is, en zijn weekendverblijf in de Provence.

Die afstand kost over de weg ruim zes uur. De Alpha Jet doet er op volle snelheid (1000 km/u) iets meer dan een half uur over. Door het hoge verbruik van het straaltoestel van 800 liter kerosine per uur, zouden de privevluchtjes van de generaal de Franse belastingbetaler afgelopen jaar tienduizenden euro's hebben gekost.

De generaal zou tegen de lamp zijn gelopen toen hij voor de vlucht een klein militair transporttoestel met piloot en co-piloot zou hebben gebruikt. Die brachten hem vrijdag naar de Provence, om hem vervolgens maandag weer op te pikken.

http://www.nu.nl/buitenland/4803681/baas-franse-luchtmacht-gebruikte-straaljager-woon-werkverkeer.html

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.