BNR: "Zorgen over uitstroom bij Marine"

Gestart door Admiral Halsey, 04/07/2018 | 21:59 uur

Admiral Halsey

#8
Wat ook een groot probleem is, is dat militaire functies binnen de Koninklijke Marine en andere krijgsmachtonderdelen tijdens wervingscampagnes veel mooier worden voorgesteld dan de functie daadwerkelijk zijn. Kijk maar naar die flitsende beelden en de pakkende muziek op grote beeldschermen tijdens de Marinedagen en op TV en internet. Met als gevolg teleurstelling en dat veel personeel alsnog afhaakt. Zie ook https://www.bnr.nl/nieuws/10072910/inhoud-vacature-vaak-mooier-voorgedaan-dan-daadwerkelijke-baan "Inhoud vacature vaak mooier voorgedaan dan daadwerkelijke baan".

Umbert

Ook gevolg van vredes divident, het is zoals korting geven, i.p.v. ik hoef minder uit te geven, juist meer uitgeven omdat het geld toch over is. En bij defensie was het nog erger die kregen sigaar uit eigen zak, maar budget ging ook naar beneden, ergens houdt het eens op.

Ros

Het Personeel staat op de eerste plaats, staat hoog in het vaandel van de regering en MINDEF........waar blijft het ?

Op de eerste plaats staat domweg het salaris, punt. Staat dit in verhouding  tot de vergelijkbare burgerfuncties  en met de werkdruk en lange perioden van huis . Doorgroeimogelijkheden, studie etc.  moet er zijn voor diegene die het willen en kunnen en de functieplaatsen moeten er ook zijn.

De beloning is cruciaal. De tijd dat Defensie de lonen laag kon houden is over. En hier moet snel iets mee gebeuren anders kan je veel van de snode toekomstplannen van de krijgsmacht wel op de buik schrijven. Zonder (goed) personeel sta je nergens.

Huzaar1

Als er gewoon veel meer personeel zou zijn zou je tijd overhouden in je jaarprogramma. Die zou gebruikt kunnen worden om jezelf te ontwikkelen, wellicht studeren of reizen of stages of buitenlandplaatsingen en noem het maar op. Maarja juist Personeel is duur.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Admiral Halsey

#4
Wat ook het probleem is dat het marinepersoneel het erg druk heeft. Naast de vaarprogramma's zijn er ook andere activiteiten en verplichtingen, waardoor de werkdruk te hoog is, er te weinig tijd is voor het thuisfront en er mede daardoor veel uitstroom is. Dus de Koninklijke Marine is eigenlijk geen goede werkgever. Anders had je daar ook niet zoveel leegloop.

Door uitstroom van personeel wordt de werkdruk voor de achterblijvers alsmaar hoger en hoger, omadt het zelfde werk door steeds minder personeelsleden gedaan moet worden. Met als gevolg nog meer uitstroom. Totdat de Koninklijke Marine helemaal leeg is gelopen. Ja, en dan?

Huzaar1

Salarissen zijn een ding. Maar wel meer, dat doorgroeien is moeilijk gezien de kleine krijgsmacht. Dat is overal een punt. Wellicht is hierin wat te doen met mavo verband. Veeel meer plaatsingen in navo landen, meer studiemogelijkheden, maak er iets navo breeds of desnoods eu breeds van. Jongeren moet meer worden geboden. Er is te weinig vet.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Zander

Daar gaan we dan.......
Oplossen kan zo makkelijk zijn.

1 Salaris fiks omhoog naar een met de burgermaatschappij concurrerend niveau.
2 Een fatsoenlijk P systeem met voldoende kansen om door te groeien binnen de organisatie.
3
4
5
6
7
8
9
10
11
..
..
.
.
.
.
etc etc
People are sheep

Admiral Halsey

Op https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10345932/zorgen-over-uitstroom-bij-marine "Zorgen over uitstroom bij Marine" het volgende:

CitaatEr zijn zorgen over de uitstroom van personeel bij de Koninklijke Marine. Dat zegt Commandant Zeestrijdkrachten Rob Kramer op BNR. 'Er zijn altijd mensen die Defensie verlaten. Maar op dit moment is er vooral onder de onderofficieren in bepaalde rangen, de korporaals en de sergeanten, een toegenomen verloop. Dat is ervaring die we node missen en dat heb je ook niet zomaar teruggebouwd. Daar maak ik mij oprecht zorgen over.