Auteur Topic: Amerikaans leger komt aan in Antwerpen voor grootschalige militaire oefening  (gelezen 549 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ace1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13150
Amerikaans leger komt aan in Antwerpen voor grootschalige militaire oefening
« Reactie #2 Gepost op: 03/02/2020 | 20:33 uur »
Maandagochtend is in de haven van Antwerpen het eerste schip aangemeerd voor een Amerikaanse militaire oefening op het Europese vasteland. De komende maanden zullen langs een tijdelijke militaire zone in de haven duizenden voertuigen en soldaten passeren.
‘Defender Europe 20’ is de grootste Amerikaanse oefening in Europa in 25 jaar. Achttien NAVO-lidstaten nemen deel aan de militaire ontplooiing, goed voor een totaal van 37.000 militairen en 20.000 stukken materiaal. Die worden verscheept naar verschillende havens in Europa, waaronder die van Antwerpen.

Op de Antwerp Euroterminal in Beveren meerde maandagochtend het eerste schip aan. De Britse Eddystone London brengt zo’n 200 stuks materiaal aan, waaronder 150 voertuigen. Het Belgische leger coördineert onder meer de refueling van de voertuigen.

De komende vier maanden wordt op de terminal een militaire zone ingesteld waarvan de grootte zal variëren tussen de 20.000 en 125.000 vierkante meter. 5 Amerikaanse en 2 Britse schepen leveren er 3.000 voertuigen. In Antwerpen passeren ook 6.000 militairen.

Naar Polen en Duitsland
De eindbestemming van het materiaal en de soldaten worden oefengronden in Duitsland en Polen. Vanuit Antwerpen moet 185 km afgelegd worden over Belgische wegen. Volgens het Belgische leger zal de hinder voor de haven en het verkeer beperkt blijven, omdat de verplaatsingen via in totaal 140 colonnes telkens tussen 21 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends zullen plaatsvinden. De oefening duurt tot halverwege mei.

https://www.hln.be/in-de-buurt/antwerpen/amerikaans-leger-komt-aan-in-antwerpen-voor-grootschalige-militaire-oefening~afe12a7c/?fbclid=IwAR3TFI3XqJSCXNQ9wkdsh4jAKVATBBckfvpmxTKwu2b_iitewJDhG04Esd8

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.