Camera piloot zorgt voor duikvlucht vliegtuig

Gestart door dudge, 23/03/2015 | 23:07 uur

dudge

Aanvullend via de DM:  Plane forced to land in Turkey and passengers had to pay £10 for visas

Fijn dat.

dudge

Camera piloot zorgt voor duikvlucht vliegtuig
Redactie 23-03-2015 22:53 print

Door een ongelukkige fout van een piloot zijn 33 mensen aan boord van een toestel van de Britse luchtmacht gewond geraakt. De privécamera van de piloot kwam klem te zitten tussen een armleuning en de joystick, waardoor het toestel binnen een halve minuut meer dan een kilometer daalde.

De Britse krant The Daily Mail schrijft maandag dat het vliegtuig richting Afghanistan vloog, toen het op 9 februari de duikvlucht inzette. Door die scherpe daling werd militair personeel dat niet in de riemen zat rondgesmeten door het vliegtuig, net als de hete maaltijden die ze net hadden gekregen. De piloot kreeg het vliegtuig weer onder controle en landde tussentijds in Turkije.

Maandag werd duidelijk dat de camera van de piloot de boosdoener was. De man had foto's gemaakt en het Nikon-toestel weggelegd. Toen de piloot zijn stoel naar voren schoof, duwde de camera de joystick naar voren. De onderzoekers vinden het incident een "bijna-ongeluk dat de levens van 198 mensen in gevaar bracht".

Bron: ANP

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3007690/Dozens-injured-RAF-transport-plane-nose-dived-4-400ft-27-seconds-Captain-took-photographs-left-Nikon-camera-joystick-stuck.html