Defensie Onderdelen > Defensiebrede onderwerpen

Verregaande samenwerking Dld-Nl defensie

(1/101) > >>

Ace1:
Defensieminister Hans Hillen en zijn Duitse collega Thomas De Mazière hebben vandaag gesproken over samenwerking bij para-opleidingen en het afstoten van materieel. Ook de bezuinigingen en de gezamenlijke missie in Afghanistan kwamen aan bod tijdens de ontmoeting bij het Duits-Nederlandse legerkorps in Münster.

Duitsland is net als Nederland bezig met hervormingen van de krijgsmacht. De ministers willen bij de invoering van de maatregelen zoveel mogelijk gebruik maken van elkaars ervaringen. In Duitsland sluiten 31 van de 228 militaire locaties en verdwijnen er 65.000 militaire en 20.000 burgerfuncties. Ook wordt een aantal materieelprogramma's en hoofdwapensystemen verkleind. Voor het Duits-Nederlandse NAVO-hoofdkwartier in Münster heeft dit geen gevolgen.

Missie-ervaring
Beide ministers werden tijdens hun bezoek gebrieft over de verbeterde comprehensive approach die het legerkorps wil implementeren bij toekomstige missies. Ervaring met deze gezamenlijke aanpak van militaire en hulporganisaties deed het hoofdkwartier in 2003 en 2009 op als ISAF-staf in Kabul. Komende weken deelt het legerkorps deze kennis al met ruim 1000 internationale militairen tijdens de oefening Odyssee Sword.

http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2011/11/04/46190558/Hillen_bespreekt_gezamenlijke_toekomst_met_Duitse_collega

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie