Defensiebladen voortaan digitaal

Gestart door Lex, 13/12/2013 | 14:06 uur

Lex

Defensiebladen voortaan digitaal

In het nieuwe jaar gaan de papieren personeelsbladen van Defensie over in online magazines. De voordelen hiervan zijn onder andere dat in deze magazines op het visuele vlak meer mogelijk is dan op papier. Zo bieden ze veel meer ruimte voor het gebruik van foto's, video's, infographics, etcetera. Daarnaast zijn de nieuwe magazines, niet onbelangrijk in deze tijd, ook goedkoper omdat druk- en verzendkosten wegvallen.
De medewerkers van het Mediacentrum Defensie hebben met veel plezier en passie jarenlang de papieren uitgaven verzorgd en gaan zeker (net als de lezers misschien) het gevoel van een papieren blad met een glanzende cover missen. Tegelijkertijd biedt de nieuwe digitale verschijningsvorm zoveel extra mogelijkheden dat de nieuwe online magazines absoluut de moeite waard zijn om te lezen. Anders, maar wel aantrekkelijk en uiteraard heel informatief. We hopen dan ook dat alle lezers met ons de overstap willen maken van papier naar digitaal!

Waar zijn de nieuwe online magazines te vinden?

De nieuwe magazines verschijnen voor het eerst in het eerste kwartaal van 2014. Ze zijn dan te vinden op de website van het ministerie van Defensie. Daar wordt een kiosk ingericht waar iedereen gemakkelijk naar toe kan klikken.

Abonneren op een online magazine

Maar het kan nog veel gemakkelijker, want het is mogelijk om een gratis abonnement te nemen!
Surf dan nu alvast naar www.defensie.nl/abonneren.
Op deze pagina kunnen alle lezers aangeven op welke bladen ze een gratis abonnement willen nemen. Een abonnement betekent dat de lezer, iedere keer wanneer er een blad verschijnt, een e-mail ontvangt met de melding dat de nieuwste uitgave klaar is. Ook personeel van buiten Defensie kan zich aanmelden voor zijn of haar favoriete titel(s).
De overgang van papier naar digitaal gebeurt gefaseerd. Hieronder staan de data van de verschijning van het eerste digitale nummer per titel:Defensiekrant: midden januariPijler en Materieelgezien: midden februariKMar Magazine en de Vliegende Hollander: eind februariAlle Hens en Landmacht: begin april

Betalende abonnees

Iedereen die een betaald abonnement op een van de bladen heeft, kan dit abonnement opzeggen. De nieuwe online magazines zijn immers gratis.
De meeste lezers van de Defensiekrant hoeven geen actie te ondernemen, hun abonnement loopt immers af per december 2013. Lezers die een acceptgirokaart ontvangen voor 2014 kunnen deze negeren. Lezers die al hebben betaald voor 2014 kunnen het geld terugvragen via klantenservice@aboland.nl.

Mindef, december 2013