Auteur Topic: De strijd tegen Ebola: participatie door defensie  (gelezen 14075 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 27799
  • SCITE CITO
De strijd tegen Ebola: participatie door defensie
« Reactie #119 Gepost op: 03/09/2014 | 17:30 uur »
Artsen zonder Grenzen wil Nederlandse militairen tegen ebola

Door Bram van Dijk / 03 september 2014

De Nederlandse tak van Artsen zonder Grenzen wil dat er Nederlandse militairen gaan helpen bij de strijd tegen ebola. Dat heeft de organisatie laten weten aan BNR. De militaire vakbond VBM staat er positief tegenover.
 
Artsen zonder Grenzen is wanhopig. Ebola heeft al ruim 1500 slachtoffers geƫist. De internationale directeur van de hulporganisatie heeft de VN nu opgeroepen om een militaire missie naar de getroffen gebieden te sturen. De Nederlandse tak van Artsen zonder Grenzen heeft aan BNR laten weten ook de medewerking van Nederlandse militairen te verlangen.

Vakbond
"Het is zeer uitzonderlijk dat Artsen zonder Grenzen een beroep wil doen op de Nederlandse krijgsmacht", zegt voorzitter Jean Debie van de militaire vakbond VBM . Dat laat volgens hem de ernst van de situatie zien. Hij heeft contact opgenomen met leden die geneeskundig gespecialiseerd zijn op dit gebied. "Wat ik van de specialisten heb begrepen is dat geneeskundige militairen snel opgeleid kunnen worden en hiervoor ingezet kunnen worden."

Het is wel een voorwaarde dat er meer geld naar Defensie moet, zegt Debie. "Er wordt in steeds verdere maten een beroep op de krijgsmacht gedaan."

Debie benadrukt dat uiteindelijk het ministerie van Buitenlandse Zaken de beslissing neemt, maar hij kijkt positief tegen een missie aan.

http://www.bnr.nl/nieuws/730363-1409/artsen-zonder-grenzen-wil-nederlandse-militairen-tegen-ebola

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 118 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.