Defensiekrant: "Klijnsma looft pilot participatiewet bij Defensie"

Gestart door Admiral Halsey, 28/11/2015 | 17:43 uur

Admiral Halsey

Op https://twitter.com/kon_marine/status/714714289827946496 "Wajongers met succes aan de slag in de logistiek bij de Koninklijke Marine".

Betere afbeeldingen staan op https://pbs.twimg.com/media/CeuOZrTWsAAXkFM.jpg en https://pbs.twimg.com/media/CeuOZrlXEAADXhJ.jpg

A.J.

Het zal u niet ontgaan zijn dat ook hier weer een zooi berichten, met dank aan Do1990, verwijderd zijn.

A.J. Forumbeheer

Admiral Halsey

Op https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2015/23/02_nieuwsberichten lees ik het volgende:

CitaatKlijnsma looft pilot participatiewet bij Defensie

"Het is mooi om te zien hoe in ziekenhuizen, bij supermarkten en nu ook hier bij Defensie mensen blij zijn dat ze weer aan de slag zijn". Dat zei staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens een werkbezoek aan de Legerplaats Oirschot. Op die kazerne werken nu dertien mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Reden genoeg voor de staatssecretaris om dit landmachtonderdeel maandag 9 november te bezoeken. Het is een van de plekken binnen Defensie waar een pilot loopt voor de Participatiewet. Dit initiatief moet er toe leiden dat de arbeidsmarkt veel beter toegankelijk wordt voor mensen die ondanks een lichamelijke of verstandelijke beperking wel kunnen werken, maar niet in staat zijn het minimumloon te verdienen. In totaal moeten er in tien jaar tijd 125.000 banen voor deze doelgroep bijkomen, waarvan 25.000 bij de overheid.

Brigade-Generaal Van Keulen was op Oirschot duidelijk over de inzet van Defensie: "Je laat je maatje nooit in de steek, ook niet als hij wat mankeert. Dat gaat op voor Defensie en dus voelen wij ons als organisatie ook maatschappelijk betrokken bij de invoer van de Participatiewet en pakken we onze verantwoordelijkheid." De dertien pilot-medewerkers op Oirschot zijn werkzaam in de logistiek, vervoer, onderhoud en facilitaire ondersteuning. Staatssecretaris Klijnsma kreeg een rondleiding langs de plekken waar de dertien pilot-medewerkers aan de slag zijn op de kazerne.