Auteur Topic: Opvolger Thales SMILE marineradar voor DGLC?  (gelezen 4635 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

StrataNL

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 5111
    • Krijgsmacht Next-Generation
Opvolger Thales SMILE marineradar voor DGLC?
« Reactie #17 Gepost op: 26/04/2013 | 13:31 uur »
Meeliften op marineontwikkelingen

Eind februari organiseerde het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando samen met TNO, Microflown Avisa en Thales een Roadshow op het Artillerie Schietkamp in ’t Harde. Hierbij werden innovatieve technische ontwikkelingen getoond, waaronder de Multi-Missie-Radar van Thales Nederland.

De Koninklijke Landmacht heeft behoefte aan één systeem dat tegelijkertijd raketten, mortieren, artillerie, UAV’s (onbemande vliegtuigen), helikopters en vliegtuigen waar kan nemen. Met technologie vanuit de Smile marineradar is aangetoond dat dit mogelijk is.

Uniek systeem
Tijdens de demonstraties was live zien hoe goed de radar werkt. Er werd een mortiergranaat afgevuurd en op het beeldscherm in de commandopost was de kogelbaan exact te volgen. Tegelijkertijd kon de radar ook de andere dreigingen volgen. De Multi-Missie Radar (MMR), als doorontwikkeling van de SMILE -technologie, is een systeem met hoge gevoeligheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid en voor de landmacht een belangrijk aspect: alles in één systeem en door het te plaatsen op een voertuig ook mobiel. De snelheid, nauwkeurigheid en mogelijkheid tot het opsporen van raketten, granaten, UAV’s en de standaard luchtdreiging maakt de MMR uniek ten opzichte van andere sensoren.

SMILE
De Smile radar is oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in de Geïntegreerde Mast van Thales; een behuizing op een marineschip waarin diverse radarsystemen, optronische apparatuur en alle benodigde antennes zijn ondergebracht. Smile fungeert hier als luchtbewakingsradar, die met een bereik van 250 km het luchtruim observeert. Door de technologische kenmerken van Smile is deze radar relatief gemakkelijk geschikt te maken voor andere toepassingen.

Voor fototje van de radar in een container (zonder cover zoals op de OPV's)

http://thalesalerts.nl/2013/April/Meeliften%20op%20marineontwikkelingen.doc/
-Strata-
Je Maintiendrai! Blog: Krijgsmacht Next-Generation

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 16 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.