Auteur Topic: Landmachtuniformen naar politie  (gelezen 2358 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Andros Wald

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 57
Landmachtuniformen naar politie
« Reactie #21 Gepost op: 21/05/2018 | 13:59 uur »
De landmacht vervangt de huidige gevechtskleding en persoonlijke uitrusting. Wat vinden jullie ervan, als de oude gevechtsuniformen en persoonlijke uitrusting van de landmacht zouden worden gebruikt door de Nederlandse politie?

Dat bespaart veel geld voor nieuwe politieuniformen. En die militaire kleding en uitrusting is functioneel, en beschermt tegen extreme weersomstandigheden. Het militaire gevechtstenue geeft camouflage bij een schietpartij met terroristen of een misdaadbende, slijt niet snel, en het valt niet op, als het vuil wordt of een beetje versleten of beschadigd raakt.

Ook wordt dit militaire uniform minder warm bij heet weer, dan het huidige zwarte politieuniform met gele strepen, doordat de kleur lichter is.

Militaire gevechtskleding maakt mogelijk meer indruk op gewelddadige personen, dan de huidige politieuniformen. Dat kan die personen mogelijk wat afschrikken om geweld te gebruiken tegen de politie.

Bovendien vinden criminele jongeren gevechtskleding wellicht mooi, omdat ze die zien in computer-games en actiefilms.

Er kunnen snel afneembare gele banden worden bevestigd op de militaire kleding en helmen, met klittenband. Daarmee is duidelijk, dat het om politie gaat. Ook kunnen er politie-badges op de mouwen worden genaaid.

De helmen kunnen in de politieauto's blijven, voor speciale gevaarlijke situaties.

Deze militaire uniformen en persoonlijke uitrusting kan eventueel ook  (of uitsluitend) worden gebruikt door de Mobiele Eenheid, arrestatieteams, BOA's en treinpersoneel.

Mijn voorstellen kunnen eerst worden uitgeprobeerd in kortdurende, gevarieerde wetenschappelijke proefprojecten. Daarna kunnen er conclusies worden getrokken over de gewenste en ongewenste effecten van deze plannen.
« Laatst bewerkt op: 21/05/2018 | 14:02 uur door Andros Wald »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 20 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.