Auteur Topic: 2de PO sollicitatie  (gelezen 1775 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Infixius

  • Net nieuw hier
  • *
  • Berichten: 5
2de PO sollicitatie
« Reactie #5 Gepost op: 03/08/2020 | 13:20 uur »
goedemiddag allen,

Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Olaf en ik ben achttien jaar. Vorig jaar Oktober heb ik gesolliciteerd op de functie van geneeskundig officier (op VWO niveau). Ik kwam toen niet door de psychologische keuring heen door een gebeurtenis die ik volgens de psycholoog niet goed verwerkt had. Ik werd afgekeurd voor een jaar. Ik wil graag opnieuw solliciteren zodra dat kan, echter heb ik enkele vragen waarvan ik hoopte dat die hier beantwoord kon worden!

1. Ik kon online niet veel informatie vinden over geneeskundige officieren. Een collega van mij die in de dienstplicht had gezeten zei dat het alleen maar artsen waren, maar volgens mij is dit inmiddels niet meer zo. Zijn er mensen die mij meer kunnen vertellen over de baan als geneeskundig officier? Wat doe je zoal op een dag? Wat zijn bijzondere taken die een officier geneeskundige dienst op zich neemt? De open dagen van defensie gaan natuurlijk niet door helaas..

2. Vorig jaar solliciteerde ik eind November en werd afgekeurd op 31 Januari. Kan ik nu rond December weer solliciteren en dan in Februari een herkansing van het psychologisch onderzoek doen? Of kan ik pas weer het sollicitatieproces starten vanaf 31 Januari? De defensie website was hier een beetje onduidelijk over.

3. Is het veel voorkomend dat mensen voor een eerste keer afgekeurd worden en de tweede keer doorgaan? Een vriend van mij zit al op de KMA en vertelde dat er eigenlijk bijna alleen maar mensen tussen zitten die in een keer door zijn gegaan. Mocht dit zo zijn, dan wil ik graag de eerste zijn (als het ware) die er pas de tweede keer door komt, maar in hoeverre is het statement van mijn vriend waar (voor jullie gevoel)?

4. Afgelopen jaren heeft Defensie het offensief gestart (haha) op social media, radio en tv om het personeelstekort op te vullen die is ontstaan. Online las ik echter dat, volgens jongens die bij defensie zitten, dit vooral gaat om manschappen en dat het voor het KMA anders zit, omdat er een kleiner tekort zou zijn aan officieren. Voor een vacature waarvoor 30 opleidingsplekken beschikbaar zijn er 1500+ aanmeldingen zijn. In hoeverre is dit waar voor jullie? Zou het zinvoller zijn om als onderofficier te solliciteren?

Alvast bedankt voor al het hulp en adviezen en hopelijk tot volgend jaar dan!

Met vriendelijke groet, Olaf

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 4 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.