Auteur Topic: Enhanced forward presence (EFP)  (gelezen 593 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Huzaar1

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 13980
Enhanced forward presence (EFP)
« Reactie #2 Gepost op: 03/11/2021 | 18:46 uur »
Een missie verdient wel haar eigen topic.

Wellicht handig om het topic te gebruiken voor wat gerelateerde ontwikkelingen daar, van oefeningen, eenheden, wedstrijden, dronken Russen die per ongeluk de grens over fietsen, etc. Om het wat te vullen wat text en plaatjes.

Nederland doet mee aan de ‘geruststellende maatregelen’ voor de Oost-Europese bondgenoten. Wat levert Defensie?


Versterken Europese oostgrens
Defensie levert een bijdrage aan de versterkte militaire aanwezigheid in Litouwen, de zogeheten enhanced Forward Presence (eFP). Het gaat om 270 militairen voor een multinationale battlegroup. Het bataljon waarvan Nederland deel uitmaakt staat onder Duitse leiding en is gestationeerd in Rukla. De militaire versterking aan de Europese oostgrens telt 4 multinationale bataljons. Behalve in Litouwen zijn ze ook gestationeerd in Estland, Letland en Polen. De troepen voor de bataljons komen uit 18 NAVO-landen en wisselen elkaar af.

Ze zijn gestationeerd op Rukla barracks


Luchtruimbewaking Baltische Staten
Civiele en militaire vliegtuigen die zich niet houden aan de internationale afspraken worden onderschept en het luchtruim uit begeleid. Nederland bewaakt het luchtruim van de Baltische Staten afwisselend met 16 andere NAVO-bondgenoten onder de naam Baltic Air Policing. Ze werken zo aan de gezamenlijke verdediging.

Snelle reactiemacht
Nederland draagt bij aan de NATO Response Force en daarbinnen de Very High Readiness Joint Taks Force, ook wel flitsmacht genoemd. Daarnaast kunnen de Oost-Europese bondgenoten rekenen op steun van snel inzetbare eenheden van de EU.

Oefenen
Defensie oefent in Oost-Europa. Met Bison Drawsko in Polen trainde de landmacht in februari 2017 samen met bondgenoten een grootschalig gevecht op het hoogste niveau. Verder doet Nederland mee met de marine-oefening Baltops in de Baltische Zee en gevechtsoefening Spring Storm in Estland.


https://fb.watch/92wnSZIBbo/

Ook zijn er wedstrijden, Nederlandse tankbemanning staan weer aan de top
Duitsland, Canada, Frankrijk, Italië, Letland, Noorwegen, Polen, Spanje, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten. Een Nederlandse tankbemanning, ingezet voor de enhanced Forward Presence in Litouwen, liet ze allemaal achter zich. Dat gebeurde tijdens de internationale schietwedstrijd Iron Spear in Letland. Met goud in handen keerden de Nederlandse cavaleristen deze week terug in Litouwen.Oefening Efp genieEn hoe de tankeenheid die er nu zit traint;

« Laatst bewerkt op: 04/11/2021 | 00:05 uur door Huzaar1 »
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.