Auteur Topic: AWBZ-verzekering militairen  (gelezen 9634 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31121
AWBZ-verzekering militairen
« Reactie #2 Gepost op: 08/04/2008 | 14:16 uur »
Op dit moment wordt bij het Ministerie van Defensie een mailbericht verspreid, waarin de suggestie wordt gewekt dat militairen een behoorlijk bedrag aan AWBZ-premie kunnen terugontvangen. Dat daarbij de verschillende bonden verweten wordt, dat zij hun werk niet goed hebben gedaan door leden hier niet op te wijzen, laten wij maar voor wat het is. Wij willen het houden op de inhoud.
De boodschap die in het mailbericht staat is onjuist.

Wat is er aan de hand: elke ingezetene van Nederland is AWBZ-verzekerd. Van de AWBZ-verzekering is de verzekering voor de Zorgverzekeringswet afgeleid. Iemand die AWBZ-verzekerd is, is met andere woorden ook Zorgverzekeringswet-verzekerd. Op deze hoofdregel zijn enkele uitzonderingen. Een daarvan geldt de militair. Die wordt in de Zorgverzekeringswet uitgezonderd; hij heeft een eigen verzekeringsstelsel, de SZVK..

Het feit dat de militair niet verzekerd is volgens de Zorgverzekeringswet mag echter niet ge´nterpreteerd worden als de militair is niet AWBZ-verzekerd.

Ook de militair is AWBZ-verzekerd.

Bij de aangifte inkomstenbelasting 2007 kan de indruk ontstaan dat een AWBZ-verzekering niet aan de orde is, hetgeen door de stellers van het mailbericht wordt gezien als een bevestiging van hun gelijk. Deze indruk is echter onjuist en berust op het verkeerd lezen of interpreteren van de vragen (en de toelichting daarop) in de aangifteprogrammatuur.
 
VBM/NOV
08 Apr 08

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.