Auteur Topic: Uitbesteding vereist instemming bonden!  (gelezen 2727 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Uitbesteding vereist instemming bonden!
« Reactie #2 Gepost op: 17/09/2011 | 08:25 uur »
Persbericht                                      Datum: 16 september 2011


Uitbesteding vereist instemming bonden!

Het uitbesteden van diensten kan pas plaats vinden na instemming van de bonden over een sociaal statuut. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar blijkbaar is het nog niet tot Defensie doorgedrongen, zo concludeert de grootste Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV.

In de beleidsagenda 2012 van het ministerie van Defensie is onder het kopje ‘Flexibele en slagvaardige organisatie’ met name aandacht besteed aan het uitbesteden van verschillende diensten en eenheden.
Defensie veronderstelt dat met de uitbesteding van ICT-diensten (zoals IVENT), de catering (Paresto) en het onderhoud aan operationele wielvoertuigen ‘na instemming van de medezeggenschap’ gestart kan worden.
Nog afgezien van de vraag of uitbesteding van diensten naar het bedrijfsleven wel zo gewenst is - zie de afgang rond Diginotar en de voortijdige publicatie van de Miljoenennota 2012, die duidelijk maken dat door uitbesteding de overheid zich kwetsbaar maakt, terwijl bovendien uit onderzoek blijkt dat in andere landen uitbesteding leidt tot hogere kosten - maakt Defensie hier een grote vergissing.
Zeker als er personeel overgaat naar een andere werkgever, moeten de afspraken over hun rechtspositie, inclusief bijvoorbeeld hun pensioenrechten, worden vastgelegd in een sociaal statuut.
Met alle respect voor de medezeggenschap: alleen met vakbonden zoals de Vakbond voor Defensiepersoneel VBM|NOV mag Defensie hierover afspraken maken.

bron: www.vbmnov.nl
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...

Hallo Gast! De reageer in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1 reageer. Registreer jezelf of login om de reageer te bekijken.