NL krijgsmacht in het Caribisch gebied

Gestart door KapiteinRob, 06/06/2007 | 10:05 uur

KapiteinRob

Ik ben het met Big-IE eens; we hoeven ons niet te verlagen tot het niveau waar we zelf schande over spreken!

Rob
Forumbeheerder

Big IE

#24
Citaat van: Mikemans op 06/06/2007 | 20:30 uur
Citaat van: Enforcer op 06/06/2007 | 19:40 uur
Als die naar Darfur gestuurd zouden worden, terwijl ze het geld voor Afghanistan niet willen uitgeven....... Dan is de zaak nog zieker dan dat het er nu al uitziet. Dan kunnen we net zo goed "en masse" naar het Binnenhof om daar onder hun ogen het arbeidscontract door midden te scheuren.

Misschien is het gezamelijk oefenen van de Mariniers goedkoper als ze het strand van Texel aanpakken?! ::)

Die kan ik trouwens niet onder de neus van den haag doorscheuren, daar moet ik toestemming voor vragen aan onze ****** *****.


Hoe je er ook over denkt: een beetje niveau houden hier lijkt mij niet verkeerd i.p.v. zulke puberale opmerkingen.

Enforcer

Wat zou de Luchtmacht daar moeten gaan doen dan?! SAR helikopter? Of mooi politiek geneuzel om inderdaad de landmacht daar weg te zetten?!

HermanB

CitaatHet verminderen van de aanwezigheid op Curaçao en Aruba zou naar zijn mening een verkeerd politiek signaal afgeven aan de buurlanden.
Vandaar dat de TacToms niet aangeschaft worden natuurlijk.

Ton de Zwart

   
Krijgsmacht blijft in Antillen en op Aruba'
   
  WILLEMSTAD — 'Zandhazen vervangen mariniers op Curaçao', kopt de Telegraaf vandaag en NRC meldt dat een van de twee mariniersbataljons in de Cariben wordt teruggetrokken. "Het is niet op deze manier gesteld", reageert stafofficier voorlichting van de Koninklijke Marine Karen Gelijns op de berichtgeving over de uitgelekte beleidsnota van Defensie. "Momenteel wordt een breed pakket van 98 bezuinigingsmaatregelen bekeken en eind deze maand zal daar waarschijnlijk een politiek besluit over vallen. Er zal in ieder geval geen sprake zijn van minder militaire aanwezigheid in het Caribisch gebied, maar er wordt bekeken of er een andere invulling van de inzet mogelijk is, er wordt gedacht aan een rotatiesysteem", aldus Gelijns.

Minister Eimert van Middelkoop van Defensie (ChristenUnie) die toevallig momenteel op werkbezoek is in de Nederlandse Antillen en op Aruba, reageert tegenover de Wereldomroep stellig niet van plan te zijn om de militaire aanwezigheid in de Nederlandse Antillen en op Aruba terug te brengen. Het verminderen van de aanwezigheid op Curaçao en Aruba zou naar zijn mening een verkeerd politiek signaal afgeven aan de buurlanden.

Van Middelkoop bevestigt dat bij Defensie wordt nagedacht over een nieuwe wijze waarop de aanwezigheid van de krijgsmacht wordt ingevuld, maar ontzenuwt geruchten dat de basis op Aruba opgeheven gaat worden en dat het personeel overgeplaatst zou worden naar Curaçao. Tegenover de Wereldomroep: "Daar is niets van waar. Het zou buitengewoon onverstandig zijn om alle aanwezigheid te concentreren op bijvoorbeeld Curaçao. Stabiliteit en blijvende betrokkenheid op defensieterrein zijn belangrijk, ook om internationale, politieke redenen."

Over hoe de nieuwe invulling erin de praktijk uit zou moeten zien, zegt Van Middelkoop: "Het kan interessant zijn om te bekijken of het mogelijk is dat verschillende onderdelen van de krijgsmacht, zoals de marine, luchtmacht en landmacht, in dit gebied meer gaan samenwerken. In Nederland heet dat wel de 'verpaarsing'."

Bron: Amigoe van 070607




marc66

Maar....., de CLAS doet toch geen aanvallen vanaf het water of verwacht de CLAS dat de "vijand" eerst met groot materiaal aan wal komt en daarna dus de CLAS aan het werk kan?

Rare gang van zaken.

Eens kijken of de nieuwe C-ZSK (Generaal der Mariniers) iets voor zijn mariniers en daarmee de Koninklijke marine in het algemeen kan en wil betekenen  :-\

Graymarcello

#19
Ronduit belachelijk dat er weer 3,5 mln geinvesteerd dient te worden. Of komt nu de aap uit de mouw dat de KM gewoon in de rotzooi leeft op Curacao. Als de KL het overneemt dan kan dat toch gewoon zonder investeringen ook!

Maar ja eerst zouden we een extra MARNSBAT krijgen ging niet door en nu lever je weer extra in dus op het totaal aantal mariniers wordt weer bezuinigd. Nog even en ze besluiten ook nog om 2 LCF's te verkopen omdat de Tomahawks toch niet komen en de vereedelde P boten aangeschaft dienen te worden uit de eigen zak.

Ik snap er niets meer van bij defensie, en ben het dan ook meer dan zat hoe de politieke kliek met ons omspringt. :( :( :( :( :(

oud_zijde

het ambitieniveau gaat alleen maar omhoog
It is a corvette when you ask the Treasury for money, a frigate when it is launched, a destroyer when it enters service, a cruiser when it goes to war, but only a corvette if it gets sunk.

Maj Fred

Ik vrees toch echt dat als we het aantal f-16's terugdringen naar het ambitieniveau van de JSF dat dat ambitieniveau vervolgens ook weer drastisch omlaag gaat. Hebben we er straks nog maar 30 of zo. Kan gelijk Leeuwarden dicht. >:( Maar volgens mij is dat even off-topic.

Inderdaad blijft het flauw om Curacao van de KMARNS af te pakken. Anderzijds is het niet slecht dat er ook gekeken wordt naar de wenselijkheid om de KMARNS daar te houden als het inderdaad door infanteristen kan worden opgevangen en deze KMARNS elders harder nodig zijn.

Rest natuurlijk de vraag welk rekenmodel is toegepast om deze bezuiniging te verklaren. Deze getallen worden wel lekker rondgestrooid, maar inzage in de berekening krijgen we niet. Beetje ondoorzichtig dus.

Mourning

Ja, ehhh zo kan die wel weer. naar nog amper 70 Leopard2, 36 PH-2000's, wederom een squadron F-16's minder. Waarom gaan we btw niet nu al het aantal toestellen en squadrons terug naar het aantal toestellen en squadrons waarin we de JSF gaan kopen? Als we toch weer moeten kormliggen. Op korte termijn wordt de capaciteit van de KLU een stuk minder, maar op langere termijn wordt deze met de JSF dan weer beter.
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

marc66

 :'( :'( :'(  het is waar he?......, de regering wil echt van de Koninklijke marine af!  :'(

^^^^^^^

volgens mij doen ze het gewoon om die 120 marns ook te kunnen uitzenden straks en ja de landmacht zijn met meer he.

Het is wel jammer de KM zit er al ontzetend lang ik heb er zelf 6 jaar gewoond mijn vader heeft er 9 jaar gezeten het is jammer dat ze dit ook van ons af pakken.
Eerst kost het een paar miljoen ??? en dan nog zeggen dat ze besparen ook :o

Thor

Citaat van: Reinier op 06/06/2007 | 21:17 uur...Als dit allemaal te wijten is aan Afghanistan...
Dat is het niet. Het is te wijten aan het feit dat onze laffe, linkse (pleonasme?) politici, liever ergens anders mooie sier willen maken door voor Sinterklaas te spelen. Dat kost geld, wat er eigenlijk niet is. Maar omdat Defensie binnen die kringen van het 'gebroken geweertje' toch al een vies woord is, wordt daar het geld gestolen. Om zichzelf in te dekken en de publieke opinie op hun hand te krijgen, leggen ze de schuld bij een toch al minder populaire vredes operatie >:( En onze verpolitiseerde legertop doet er niets tegen. Die lullen alleen maar mee met het Haage pluche. Lekker troop om de mond van de 'vijfde colonne' smeren. Zodat wanneer Defensie straks echt opgedoekt wordt, ze zo in kunnen stromen op een ander top-baantje in de publieke sector :'(

Reinier

Mariniers weg van de Antillen, what's next? Geen stationschip meer in de West? Dus OPV's zijn overbodig........
Ook ik vraag mij af waarom mariniers duurder zouden zijn dan zandhazen? Krijgen deze minder materieel mee? Minder manschappen? Als defensie zelfs geen 3,5 milj per jaar meer kan ophoesten dan is het wel heel erg treurig gesteld.....Als dit allemaal te wijten is aan Afghanistan, wat doen we daar dan nog?

Ton de Zwart

Citaat van: Enforcer op 06/06/2007 | 19:40 uur
Als die naar Darfur gestuurd zouden worden, terwijl ze het geld voor Afghanistan niet willen uitgeven.......

Misschien ligt Darfur bij links wat beter in de markt dan Afghanistan....