Defensie op de radio

Gestart door Lex, 22/10/2009 | 23:36 uur

Lex

Citaat van: Sparkplug op 15/02/2016 | 15:00 uur
Kapitein-ter-zee buiten dienst Driekus Heij over Nederlandse onderzeeboten en waarom ze onmisbaar zijn.
http://www.radio1.nl/item/344154-Waarom-Nederlandse-duikboten-onmisbaar-zijn!.html
Mijn oude "baas" Driekus zat weer op zijn praatstoel.  :lol:

Sparkplug

Kapitein-ter-zee buiten dienst Driekus Heij over Nederlandse onderzeeboten en waarom ze onmisbaar zijn.

http://www.radio1.nl/item/344154-Waarom-Nederlandse-duikboten-onmisbaar-zijn!.html
A fighter without a gun . . . is like an airplane without a wing.

-- Brigadier General Robin Olds, USAF.

Zeewier

Brigade-generaal buiten dienst Ruud Vermeulen over een Europees leger. Geen paniek. Dat is de stelling. Het gaat over dieper samenwerkende krijgsmachten.

http://www.denieuwsbv.nl/media/339300

Zeewier

Nederlandse F-16 piloten hebben bijgedragen van de ontzetting van de Yezidi's op die beruchte berg, door tactische doelen aan te vallen voor de opmars van de Peshmerga strijders.

Guido en Peter zijn de strijders van nu
05 mei 2015

Of het nou is in Mali, Irak, Turkije en Somalië... Op dit moment zo'n 1500 Nederlandse mannen en vrouwen actief om letterlijk te vechten voor vrijheid. ​Aan onze lunchtafel zitten twee vliegers van Defensie; F16-piloot Guido en chinook-piloot Peter. Ze zijn beide net terug van hun buitenlandse missie, in respectievelijk het Midden-Oosten en Mali. De vliegers vertellen over hun werk en leggen uit wat een dag als vandaag voor hen betekent.

http://www.radio1.nl/item/289081-Guido%20en%20Peter%20zijn%20de%20strijders%20van%20nu.html

Zeewier

#31
Eenzame Nederlandse militair in de CAR
15:5715.10.2014
De Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) is een vergeten crisis. Steeds meer organisaties trekken zich terug uit het land. Ze ondervinden problemen om goed hulp te verlenen in gebieden waar onrust heerst.

In september zijn de Verenigde Naties begonnen met hun vredesmissie in de CAR. Maar de Europese Unie is daar ook nog altijd aanwezig met een troepenmacht. In De Nieuws BV sprak Willemijn met luitenant-kolonel Bram Kuijper, hij was vier maanden in het Afrikaanse land gelegerd. Als enige Nederlander.

http://www.radio1.nl/item/228212-Eenzame%20Nederlandse%20militair%20in%20de%20CAR.html

dudge

http://www.radio1.nl/item/216725-Vreemdelingenlegioen.html

Vreemdelingenlegioen

Er hoefde maar ergens een oorlog te zijn of het Vreemdelingenlegioen deed mee. Dat wil zeggen, een oorlog waarbij Frankrijk betrokken was, want we hebben het over het Franse Vreemdelingenlegioen. Het vocht in de 19e eeuw in Mexico, in de 20ste eeuw in Algerije, Vietnam, Noord Afrika en overal waar het even kon.

Dat  er ook duizenden Nederlanders meevochten in het Vreemdelingenlegioen is minder bekend. Hun  geschiedenis is nu opgetekend door oud-legionair Rende van de Kamp, in het boek 'Geen mannen, maar duivels. Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen'.

Rende van de Kamp komt praten over zijn eigen ervaringen als huursoldaten en over de historie van de Nederlandse huursoldaten in het legioen.

DvdW

The beauty of grace is that it makes life not fair...

ת'תקווה בלב נועל, עם חזק לא נתקפל
כי לא נולד הבן זונה שיעצור את ישראל

Zeewier

Citaat van: SMI de Boer op 06/06/2014 | 08:49 uur
Op AFN Stuttgart zitten de hele dag life dingen te gebeuren die met DDay van doen hebben, Veteranen, Obama, Time-related-events...
http://heidelberg.afneurope.net/
Dankje! Ik schakelde al tussen BBC World, CNN e.d.

NPO Nieuws Live heeft ook live-verslag. En wie zit daar? Christ Klep. Ik waardeer hem om zijn kennis van zee- en veldslagen, om zijn tekort schietende kennis rondom de F-35 wat minder. Maar goed, het heden wordt vanzelf geschiedenis. Dus zijn kennis zal vanzelf toenemen met de jaren.

SMI de Boer

Op AFN Stuttgart zitten de hele dag life dingen te gebeuren die met DDay van doen hebben, Veteranen, Obama, Time-related-events...
http://heidelberg.afneurope.net/
PAINF. Ahoewa

De enige manier om een strijd te eindigen is door hem te winnen.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

bergd


Radio fragment van vanmiddag op BNR:

http://www.bnr.nl/?service=player&type=archief&fragment=201403131532003600

Militair historicus Christ Klep schreef een boek over de JSF, en vertelt over hoe de technische en financiële tegenvallers zich maar blijven opstapelen.

Lex

Hedenmiddag omstreeks 14:40 uur CDR P. Lenselink te gast bij 1Vandaag Radio (Radio 1).
Onderwerp: piraterijbestrijding.

Lex

De toekomst van Defensie

Dinsdag 20 november 2012 - Wat is de toekomst van de Nederlandse strijdkrachten? Is er straks nog wel werk voor de militair?


Het kabinet wil veel geld bezuinigen op Defensie. Het is de zoveelste bezuinigingsronde. De vraag is of er straks nog wel genoeg leger overblijft in Nederland. En de vraag is dan hoe slagvaardig zo'n leger is.

In DeGids.fm een gesprek met Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP, directeur van IKV/Pax Christi Jan Gruiters en defensie-expert Co Kolijn.

Luister om 11:20 naar DeGids.fm voor dit gesprek
Radio 1

Geplaatst op 20.11.2012

Lex

Stoppen en doorgaan met de JSF

Geplaatst op 2 november 2012 door Barbara Schreuders onder Afleveringen

Het nieuwe kabinet gaat door met de Joint Strike Fighter (JSF) en zal tegelijkertijd onderzoeken of Nederland het dure vliegtuig wel aan moet schaffen.
Zo staat het in het regeerakkoord. Gebaseerd op een recent rapport van de Rekenkamer waarin geconcludeerd wordt dat het huidige budget voor de JSF ontoereikend is, maar dat stoppen met het project nu 130 miljoen euro kost.
Tien jaar al zorgt de JSF voor heftig politiek debat en levert vooral politieke spanning op binnen de PvdA. Die partij lijkt in meerderheid tegen de JSF maar telkens als een kabinet in de afgelopen jaren een besluit nam om voorlopig toch maar mee te doen met de ontwikkeling of de aanschaf van een testvliegtuig zat diezelfde PvdA in de regering.
Zijn ze nou voor of zijn ze tegen?
Argos over Stoppen EN doorgaan.
Een onderzoek naar de moeizame verhouding tussen de PvdA en de JSF.


Komt ie er nou wel of toch niet? #JSF Luister morgen Argos, 12.15-13.00 uur Radio 1

onderofficier

Citaat van: Mourning op 10/10/2012 | 18:34 uur
Gezeik ZEKER als je weet wat voor een claustrofobisch, lelijke nieuwbouw gemeente Nieuwegein is. Sjeeeshhh... alsof we het over een groene gemeente hebben met een mooie, prettige omgeving en fijne inwoners. Ik zou er als Defensie nieteens WILLEN zitten... maar goed...

Defensie zit er ook dan ook niet.............  Het ROC zit daar, dat staat ook gewoon in het nieuwsbericht.  :angel:
Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

Cigarz