Auteur Topic: Marokko wil onderzeeŽr van Duitsland of Rusland  (gelezen 2448 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jurrien visser (JuVi op Twitter)

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 26833
  • SCITE CITO
Marokko wil onderzeeŽr van Duitsland of Rusland
« Reactie #7 Gepost op: 30/10/2012 | 23:24 uur »
Marokko wil onderzeeŽr van Duitsland of Rusland

Marokko is met Duitsland aan het onderhandelen over een onderzeeŽr.

Hibapress meldt dat de Marokkaanse defensie naast het Duitse Type 209 ook kijkt naar de Russische duikboot van het merk Submarine S1000. Mocht Marokko kiezen voor de duikboot van Duitse makelij zal het na Egypte en Algerije het derde land zijn dat de Type 209 in bezit heeft. De Duitsers zijn echter streng met het leveren van geavanceerd materiaal maar wil nieuwe markten betreden en Marokko valt daaronder.

Voor Marokko zou een onderzeeŽr een welkome versterking zijn van de marine. Deskundigen denken dat Marokko beter voor een Duitse duikboot kan kiezen gezien het grote prijsverschil maar vooral om de geschiktheid. De Type 209 zou een groter laadvermogen hebben, in verschillende soorten wateren kunnen varen en meer mogelijkheden bieden bij eventuele gevechten.

Media melden overigens dat Spanje en Algerije de aankoop van een Marokkaanse onderzeeŽr trachten te dwarsbomen. Hoeveel geld er gemoeid gaat met de aankoop is nog niet bekend.

http://nieuws.marokko.nl/23892/marokko-wil-onderzeeer-van-duitsland-of-rusland/s/ffb64c296223e1af9b0ca95e15fb4077/

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 6 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.