Auteur Topic: Onderzoek naar mogelijke financiŽle misstanden vliegbasis Eindhoven  (gelezen 3467 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31294
Onderzoek naar mogelijke financiŽle misstanden vliegbasis Eindhoven
« Reactie #16 Gepost op: 13/07/2016 | 14:47 uur »
Het ministerie van Defensie onderzoekt mogelijke 'financiŽle integriteitsschendingen' op Vliegbasis Eindhoven. Het personeel is hierover woensdag ingelicht.

"Als de meldingen kloppen gaat het om ernstige misstanden, daarom is het van het grootste belang dat we dit zorgvuldig onderzoeken", aldus de commandant van de basis, kolonel Elanor Boekholt-OíSullivan, in een verklaring.

Naar verluidt zijn er meerdere personen bij betrokken. Een woordvoerder wilde verder niet ingaan op de precieze aard van de misstanden in verband met het onderzoek.

Er volgt nu op advies van de marechaussee eerst een intern onderzoek naar de mogelijke fraude. Als er strafbare feiten zijn gepleegd volgt aangifte bij de marechaussee. Boekholt-O'Sullivan: "We onderzoeken nu de feiten. Aan de hand van de feiten worden de vervolgstappen bepaald."

Geconfronteerd

De kolonel voert sinds begin vorige maand bevel over de vliegbasis. Ze werd al kort na haar aantreden geconfronteerd met de zaak, laat een woordvoerder van het ministerie weten.

Vliegbasis Eindhoven is de thuisbasis van alle transportvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht. De belangrijkste taak is het uitvoeren van militair luchttransport voor wereldwijde militaire operaties, humanitaire missies en speciale opdrachten.

Bovendien verricht luchtmachtpersoneel dag en nacht luchthaventaken voor Eindhoven Airport. Bij de vliegbasis werken ongeveer zevenhonderd mensen van wie 95 procent militair. Vorig jaar werden hiervandaan ruim 17.000 militairen en 5 miljoen kilo vracht vervoerd.

Integriteitsschendingen

Bij Defensie werden vorig jaar 417 meldingen van vermoedelijke integriteitsschendingen gedaan. Het gaat dan voornamelijk om misdragingen in de privť-sfeer, ongewenste omgangsvormen en financiŽle schendingen. Er werden uiteindelijk 284 integriteitsschendingen geconstateerd die leidden tot het ontslag van 114 ambtenaren.

Bij Defensie worden meer mensen ontslagen om integriteitsschendingen dan bij de rest van de overheid. Vorig jaar verloren daar zeventig mensen hierom hun baan. Dat verschil wordt veroorzaakt door het feit dat bij Defensie veel striktere normen gelden.

ANP, 13 juli 2016 13:49

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 15 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.