Auteur Topic: ROC-leerlingen ronden introductiebivak af  (gelezen 3026 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lex

  • Algeheel Beheerder
  • ERG FANATIEK
  • ******
  • Berichten: 31124
ROC-leerlingen ronden introductiebivak af
« Reactie #9 Gepost op: 03/10/2011 | 16:29 uur »
70 leerlingen van het opleidingstraject Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) hebben vorige week hun introductiebivak op Vliegbasis Woensdrecht afgerond.

Het was de eerste keer dat ROC-leerlingen een introductiebivak volgden op de Brabantse vliegbasis. Woensdrecht is de enige luchtmachtlocatie dat dergelijke bivakken verzorgt. Het VeVa-traject kent nog 4 andere introductielocaties; 1 van de marine en 3 van de landmacht.

Veiligheid en Vakmanschap
De MBO-opleiding Veiligheid en Vakmanschap bereidt jongeren voor op een baan bij Defensie. Tijdens de opleiding maken ze kennis met de marine, luchtmacht en landmacht. De leerlingen zijn tijdens de opleiding veel praktijkgericht bezig en lopen stage bij één van de krijgsmachtdelen.

130 squadron
Het introductiebivak werd op Vliegbasis Woensdrecht verzorgd door het 130 squadron. De leerlingen reageerden erg positief: "Dus dit komt allemaal kijken bij het militair zijn!" Ook het kader was erg te spreken over het werken met de leerlingen.

MINDEF,
3 oktober 2011, 16.11 uur

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 8 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.