Auteur Topic: Onderzoek: percentage moslims in Nederland wordt enorm overschat  (gelezen 4407 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Ronald Elzenga

  • Gast
Onderzoek: percentage moslims in Nederland wordt enorm overschat
« Reactie #45 Gepost op: 14/12/2016 | 12:46 uur »
Onderzoek: percentage moslims in Nederland wordt enorm overschat

Nederlanders denken dat er veel meer moslims in hun land leven dan dat er daadwerkelijk zijn.

Onderzoek in veertig Europese landen toont een gigantisch gat tussen het werkelijke en het geschatte aantal moslims in een land. Ook de groei van het aantal moslims wordt totaal verkeerd ingeschat.

Nederland
In Nederland wordt geschat dat op dit moment 19 procent van de bevolking moslim is, bijna één op de vijf mensen. In werkelijkheid is het 6 procent. Nederlanders schatten dat in 2020 26 procent van de bevolking moslim is. In werkelijkheid komt dat uit op een kleine 7 procent.

In Frankrijk is het gat tussen perceptie en werkelijkheid het grootst. De Fransen schatten het aantal moslims op 31 procent van de Franse bevolking, dus bijna één op de drie. In het echt is dat 7,5 procent, 1 op de 13.

Ook de groei van de moslimpopulatie in 2020 is voor de Fransen lastig in te schatten. Ze denken dat het 40 procent wordt, maar volgens onderzoekers is het eerder een dikke 8 procent.

Italianen, Belgen en Britten
Ook de Italianen, Duitsers en de Belgen zitten er flink naast als het gaat om het inschatten van de huidige moslimpopulatie. Zij denken allemaal dat meer dan een vijfde van de bevolking moslim is. Terwijl dat varieert van een kleine 4 procent in Italië, 5 procent in Duitsland tot 7 procent in België.

Britten denken dat 15 procent van de populatie moslim is, terwijl het 5 procent is. En ze vermoeden een groei in 2020 naar 22 procent, terwijl dat volgens onderzoek 6 procent zal zijn.

The Perils of Perception in 2016: Ipsos MORI from Ipsos MORI
http://www.rtlnieuws.nl/nederland/onderzoek-percentage-moslims-in-nederland-wordt-enorm-overschat
RTL Nieuws

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 44 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.