AD journalist snapt grap niet

Gestart door Nikehercules, 06/07/2012 | 14:33 uur

onderofficier

Citaat van: michiel81 op 06/07/2012 | 19:01 uur
Wat Kapitein Rob zegt.

Dat doet niets af van jouw uitspraak............

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

michielnr

#12
Citaat van: onderofficier op 06/07/2012 | 17:05 uur
Er is namelijk een verschil tussen dit filmpje en een gemiddelde hollywood knok film........ en niet z'n kleine ook.  

Wat Kapitein Rob zegt.
NR

Poleme

Get ready .... for the launch  van DJ Jean was de favoriete plaat in het voorjaar en zomer van 1999 van sommige vliegers boven voormalig Jugo.
;D ;D ;D   als er weer een LGB richting Milosevice en zijn trawanten ging.  Helemaal niet schokkend hoor, het geeft gewoon een heel goed gevoel. :big-smile:
Nulla tenaci invia est via - Voor de doorzetter is geen weg onbegaanbaar.

onderofficier

Citaat van: michiel81 op 06/07/2012 | 15:26 uur
Overigens is de gemiddelde hollywood knok film schokkender.

Dit soort uitspraken vind ik dus raar (maar ook eng)

Er is namelijk een verschil tussen dit filmpje en een gemiddelde hollywood knok film........ en niet z'n kleine ook. 

Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dat je karakter hebt; vele tonen (helaas) aan dat ze weinig karakter hebben.

KapiteinRob

Tjongejonge, een piloot zingt een lied tijdens zijn werk, schandalig...... Goed nummer overigens!

Ben benieuwd wat het talibantuig zingt als er weer eens iemand op een IED stapt. Oh nee, die roepen God aan, wat natuurlijk op meer begrip mag rekenen?

dudge

Die grap zit in het onderschrift van het filmpje, niet het liedje.

Gaan handig filmpje, maar je moet er ook luchtig mee omgaan, anders ga je stuk.

michielnr

Citaat van: Nikehercules op 06/07/2012 | 14:52 uur
En dan die kop... Alsjeblieft zeg. There's a damn war going on! Zo gaan die dingen.

Exact, maar met dit soort dingen is het makkelijk scoren bij de anti-oorlog buhne. Overigens is de gemiddelde hollywood knok film schokkender.
NR

michielnr

Of de vlieger c.q. schutter zelf het filmpje online heeft gezet valt nog maar te bezien. Qua PR is dit niet handig, maar dat is toch een niet te winnen strijd.
NR

Ros

Ik snap de grap ook niet..........zal aan mij liggen  :confused:.

Wat er ook precies aan de hand was en waarom er met grof geschut op personen is geschote is laat ik in het midden. Dat de vlieger er een vrolijk liedje bij zingt en er schijnbaar ook nog lol aan beleeft om het filmpje openbaar te maken.....look mum i killed another bastard, is schandalig en doet de Amerikaanse zaak geen goed.  :sick:


Nikehercules

#4
Citaat van: dudge op 06/07/2012 | 14:46 uur
Trouwens, los van dat de journalist de grap niet snapt, sinds wanneer valt 101st onder de luchtmacht? Is toch al een tijdje army?  :(

Dat was ik idd nog vergeten te melden, ook al zo'n domme aanname. helikopter > vliegt > dus luchtmacht.
Ach, laat iig zien dat hier van enig onderzoek geen sprake was.

En dan die kop... Alsjeblieft zeg. There's a damn war going on! Zo gaan die dingen.

dudge

#3
Edit:

:( En zo gaat dat weer. Trouwens, los van dat de journalist de grap niet snapt, sinds wanneer valt 101st onder de luchtmacht? Is toch al een tijdje army?  :(

Nikehercules

Op het filmpje is te zien hoe drie personen die zich op de weg bevinden onder vuur worden genomen. Dus hoezo onschuldige boeren die een akker inzaaien?

Wat blijkt, op LiveLeak.com staat als onderschrift bij het filmpje het volgende geschreven:

''While on patrol in the Wardack province our Apache Pilots aka "Mexican" encountered innocent farmers planting poppy seeds in the middle of the road. Working in concert with ground forces they eliminated the threat with ONE Kilo Hellfire.
At the 01:39 mark you can hear the pilot singing "Bye Bye Ms. American Pie" right before impact then BOOM....the rest is history.
Enjoy and have a Happy Fourth of July.''

En dat was natuurlijk cynisch bedoelt, want hoogstwaarschijnlijk werden er IED's begraven. Maar dat begreep de journalist niet. Ondertussen hebben we wel een stemming makend artikel over die verdomde Amerikanen die onschuldige boeren vermoorden...

http://www.liveleak.com/view?i=652_1341423015

Nikehercules

#1
Amerikaanse piloot blaast al zingend Afghaanse boer op

Opnieuw schokkende beelden van Amerikaanse soldaten die in Afghanistan op pad zijn. De piloot van een helikopter zong 'Bye, Bye Miss American Pie' voor een bom op een Afghaanse landbouwer gedropt werd. Minstens één persoon kwam hierdoor om het leven.

Over deze missie aan boord van een AH64 Apache helikopter is niet veel bekend. Volgens een bijschrift onder de video zou het slachtoffer een onschuldige boer geweest zijn die zijn veld aan het bezaaien was. Na 1:39 min hoor je de piloot op de video 'Bye, Bye Miss American Pie' zingen, een klassiek nummer van Don McClean. Een fractie later valt een raket op het veld.

101ste divisie
Twee andere mannen rennen wanhopig voor hun leven, terwijl de piloten hen proberen te raken. De piloten behoren tot de 101ste divisie van de luchtmacht, bekend voor hun moed tijdens de Tweede Wereldoorlog, de oorlog in Vietnam en de eerste Golfoorlog.

Dieptepunt
Begin dit jaar raakte het Amerikaanse leger ook al in opspraak toen er beelden opdoken van Amerikaanse soldaten die op Afghaanse lijken urineerden.  En onlangs werden ook drie burgers voor de sport afgeschoten. Met deze schokkende incidenten heeft de reputatie van het Amerikaanse leger zo langzamerhand een dieptepunt bereikt.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3282734/2012/07/06/Amerikaanse-piloot-blaast-al-zingend-Afghaanse-boer-op.dhtml