Auteur Topic: Nieuw conflict dreigt over Falklands  (gelezen 24465 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

VandeWiel

  • ERG FANATIEK
  • *****
  • Berichten: 1907
  • Een jarenlange lezer...
Nieuw conflict dreigt over Falklands
« Reactie #274 Gepost op: 17/02/2010 | 17:14 uur »
Bijna 30 jaar na de Falklandoorlog dreigt er een nieuw conflict over de Britse eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan. Argentiniƫ heeft aangekondigd dat het alle schepen in haar territoriale wateren gaat controleren die de Falklandeilanden, South-Georgia of de South Sandwich eilanden als eindbestemming hebben.

De reden hiervoor is dat Groot-Brittanniƫ naar olie gaat boren op de eilanden. Dat is tegen de zin van de Argentijnen die 'Las Malvinas' nog altijd als hun eigendom beschouwen. De controles zijn volgens de Argentijnse kabinetschef "niet alleen ter verdediging van de Argentijnse soevereiniteit maar ook van de natuurlijke grondstoffen".

De Britse reactie op de Argentijnse maatregel is vooralsnog gematigd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de Argentijnen zelf mogen weten wat ze in hun territoriale wateren doen. De Britten willen er verder alles aan doen om de "productieve relatie" met Argentiniƫ in stand te houden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/02/nieuw_conflict_dreigt_over_fal.html
« Laatst bewerkt op: 17/02/2010 | 17:20 uur door Lex »

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 273 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.