Auteur Topic: Kwestie Venezuela - Nederlandse Antillen  (gelezen 150260 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

KapiteinRob

  • Gast
Kwestie Venezuela - Nederlandse Antillen
« Reactie #1629 Gepost op: 18/09/2005 | 09:11 uur »
De Venezolaanse president Hugo Chavez zegt schriftelijke bewijzen te hebben dat de Verenigde Staten voorbereidingen treffen voor een invasie van Venezuela, die vanaf Curaçao moet worden uitgevoerd. Dat zei hij in een interview in het programma Nightline op de Amerikaanse zender ABC.
       
Volgens Chavez is de Amerikaanse operatie Balboa gedoopt en zullen er vliegtuigen en vliegdekschepen bij betrokken zijn. Hij zei dat Amerikaanse militairen onlangs op Curaçao zijn geweest om voorbereidingen te treffen voor de invasie. De verklaring van de Amerikaanse autoriteiten dat de militairen op het voor de kust van Venezuela gelegen Curaçao waren voor ontspanning, deed hij af als een leugen. De linkse Chavez heeft de VS in het verleden meerdere malen beschuldigd van het beramen van een moordaanslag op hem. Hij waarschuwde vrijdag dat als de VS Venezuela aanvallen, ze zich in „een honderdjarige oorlog” storten.


Bron: De Telegraaf dd. 180905

Hallo Gast! De reacties in topics zijn verborgen voor gasten. Je mist op dit moment 1628 reacties. Registreer jezelf of login om de reacties te bekijken.