Recente berichten

#2

Marine en luchtmacht bestrijden samen onderzeeboten in Noorwegen

Meerdere Nederlandse marineschepen en een onderzeeboot oefenden in Noorse wateren tijdens de oefening Riptide. Doel was om de kennis over onderzeebootbestrijding te verhogen en te verbreden. Dat deed de marine zeker niet alleen. Zo werden er 3 NH90-maritieme gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando ingezet. Er was ook ondersteuning van 2 maritieme patrouillevliegtuigen uit Duitsland en de Verenigde Staten.

#3
C-130 Floatplane Program Put 'On Pause' By Special Operations Command

The grand on again, off again plan for putting a special operations MC-130 on floats is not moving forward.



The U.S. military is pumping the brakes on a high-profile program that intended to convert an MC-130J special operations tanker/transport aircraft into a floatplane. U.S. Special Operations Command (SOCOM) has largely blamed budgetary pressures for this decision. At the same time, SOCOM is also actively exploring alternative ways of providing added air mobility, especially in a potential conflict in the Pacific region against China.

https://www.twz.com/air/c-130-float-plane-program-put-on-pause-by-special-operations-command
#5
Midden Oosten / Re: Israël; de relatie tot haa...
Last post by Zander - Vandaag om 08:13
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 02:29Je trekt de vergelijking met WW2, vrede met de jappen en Duitsers. En dat gebeurde pas NADAT de Nazis en japanse regime totaal waren uitgeschakeld.

Dus Hamas, daar is geen ruimte voor indien je vrede wilt. Net als in WW2 moet de bevolking het ontgelden totdat dat is doorgedrongen.dat komt door het regime, niet door de 'geallieerden/Israeliers. ' al is het wel makkelijk ze daarvan de schuld te geven.

Godzijdank is ww2 in de jaren 40 uitgevochten, toen begrepen we goed en kwaad nog.
En dat grijze gebied tussen goed en kwaad dat mettertijd steeds groter is geworden door éénzijdig blindstaren op menselijkheid doet ons (westerlingen) uiteindelijk de das om.
#6


CitaatHeute Nachmittag wurde die Korvette "Karlsruhe" in Hamburg getauft - damit ist sie die 3. Einheit der @deutschemarine, die seit 1960 den Traditionsnamen trägt und wird die 8. von 10 Korvetten für Überwasserseekrieg & Seeraumüberwachung in küstennahen Gewässern.

https://twitter.com/BMVg_Bundeswehr/status/1787866379720233319?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1787866379720233319%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Neue Korvette K130 auf den Namen "Karlsruhe" getauft
https://www.presseportal.de/pm/147341/5774715

Een nieuwe mijlpaal voor de versterking van de Duitse marine: vandaag werd rompnummer 8 van de K130-korvettenklasse in aanwezigheid van talrijke gasten op de Blohm+Voss-scheepswerf in Hamburg plechtig "Karlsruhe" gedoopt. De derde van de vijf nieuwe K130 Corvettes wordt dan eindelijk uitgerust zoals gepland. De "Karlsruhe" zal later in Hamburg in gebruik worden genomen en van daaruit functionele tests en acceptatietests ondergaan.
#7
Midden Oosten / Re: Israël; de relatie tot haa...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 02:29
Citaat van: bergd op Vandaag om 00:38Ik zeg nergens dat geallieerden vrede sloten met de Nazi's. Alhoewel delen van de SS na de oorlog nogal mild werden behandeld ondanks hun terreur.
De zwijgende meerderheid stel je gelijk als "het volk omarmt terreur" wat een onzin.

Het gaat mij erom dat de bevolking na een oorlog toekomstperspectief heeft want we weten allemaal waar het toe leidt als die er niet is.

Je trekt de vergelijking met WW2, vrede met de jappen en Duitsers. En dat gebeurde pas NADAT de Nazis en japanse regime totaal waren uitgeschakeld.

Dus Hamas, daar is geen ruimte voor indien je vrede wilt. Net als in WW2 moet de bevolking het ontgelden totdat dat is doorgedrongen.dat komt door het regime, niet door de 'geallieerden/Israeliers. ' al is het wel makkelijk ze daarvan de schuld te geven.

Godzijdank is ww2 in de jaren 40 uitgevochten, toen begrepen we goed en kwaad nog.
#8
Midden Oosten / Re: Israël; de relatie tot haa...
Last post by bergd - Vandaag om 00:38
Citaat van: Huzaar1 op 07/05/2024 | 19:03 uurJe maakt nu vergelijkingen die niet opgaan. De Geallieerden hebben geen vrede gesloten met de Nazi's en Hirohito's regime. Die hebben ze eerst moeten vernietigen. Het palestijnse volk omarmt een terreur organisatie,  die niet meer relevant mag en kan zijn.

Zolang het dat doet, is dit de dynamiek. En dat begrijp ik, ondanks de verschrikkingen, heel goed. 7 oktober was een directe verbinding met de nachtmerries uit de holocaust en de hele reden waarom ze veiligheid hebben gekregen van het Westen in het MO.
Ik zeg nergens dat geallieerden vrede sloten met de Nazi's. Alhoewel delen van de SS na de oorlog nogal mild werden behandeld ondanks hun terreur.
De zwijgende meerderheid stel je gelijk als "het volk omarmt terreur" wat een onzin.

Het gaat mij erom dat de bevolking na een oorlog toekomstperspectief heeft want we weten allemaal waar het toe leidt als die er niet is.
#9
Midden Oosten / Re: Israël; de relatie tot haa...
Last post by Huzaar1 - 07/05/2024 | 23:59 uur
Citaat van: Benji87 op 07/05/2024 | 20:34 uurZo werkt het niet. Dat is te westers gedacht. Alsof die gasten elk jaar met een rood potlood kunnen kiezen uit 10tallen democratisch gekozen partijen. Zo werkt het niet. Hamas is een (zieke) ideologie die diep in dat volk geworteld zit en alleen maar gevoed wordt door dit soort acties. Ze proberen uit te roeien is geen reële exit strategie, Israël werkt ze alleen maar in de hand. En nogmaals, ik doe alles behalve de kant kiezen van Hamas maar we moeten ook onze ogen njet sluiten voor de werkwijze van de Israëlers, want die is ook alles behalve netjes. Ook die werkwijze schuurt met de oorlogswetten.

Net als de nazi's en gunkoku shugi.. uitroeien kan prima, kost veel, duurt lang en is nodig.
#10
Citaat van: Esut.de op 07/05/2024 | 11:21 uurStudienauftrag für Maritime Airborne Warfare System
https://esut.de/2024/05/meldungen/49528/studienauftrag-fuer-maritime-airborne-warfare-system/



Studiecontract voor Maritime Airborne Warfare System

De Bundeswehr heeft het Duitse MAWS GbR, een bedrijf waarin ESG Elektroniksystem- und Logistik-GmbH, Hensoldt Sensors GmbH en Diehl Defense GmbH & Co. KG hun krachten hebben gebundeld, de opdracht gegeven om een ��tweede nationale aanvullende studie uit te voeren voor het Duits-Franse maritieme project Airborne Warfare System (MAWS) als onderdeel van de analysefase deel II.

Volgens MAWS GbR volgt MAWS de aanpak van een systeem van systemen voor genetwerkte maritieme verkenning, jacht op onderzeeërs en maritieme doelgevechten. Deze worden uitgevoerd met behulp van bemande en onbemande platforms in combinatie met grondstations. Hiervoor zijn in wezen datakoppelingen voor netwerken nodig, evenals een cloudoplossing die werkt met AI en wordt gebruikt om de verkregen sensorgegevens te analyseren. De studie omvat de ontwikkeling van concrete oplossingsvoorstellen voor de Duitse marineluchtvaart, naast de tussenoplossing Boeing P-8A Poseidon.

.../...


Voor Duitsnland is de P-8A Poseidon wel een dure tussenoplossing. Juist met zoveel gebruikers wereldwijd kun je beter door blijven vliegen om de huidige en toekomstige mogelijkheden zoveel mogelijk te benutten.