Serviër dreigt Nederlandse dijken op te blazen

Gestart door Lex, 13/04/2012 | 09:49 uur

Ros

Als deze man kan zorgen voor een centimeter of zes sneeuw heeft ie Nederland wel zo goed als op de rug liggen......... :lol:

Ace1

inplaats van dijken kun je beter gemalen opblazen dat is wel haalbaar en heb je het zelfde effect in een aantal dagen.


Reinier

Zal je toch een redelijk bom voor nodig hebben om een dijk, volgens mij staat hij in de duinen zal nog lastiger zijn, op te blazen. En dat vanuit de lucht? Met een bommenwerper of een Cesna'tje? Zal je toch een redelijk 'bunkerbuster' of kleine atoombom voor nodig hebben.

Heel Nederland? Dat zal knap zijn als je dat zou lukken met het opblazen van 1 dijk!  :lol:

jurrien visser (JuVi op Twitter)

Citaat van: Lex op 13/04/2012 | 09:49 uur
Op YouTube is een filmpje verschenen waarin een Serviër dreigt aanslagen op Nederland te zullen plegen. Hij wil dat 'de Servische helden' Mladic en Karadzic worden vrijgelaten.


Wat zou het een 'desillusie' zijn voor de politiek en de bevolking als je zomaar geconfroneerd wordt met de "boze" buitenwereld en dat Nederland toch niet zo veilig zou blijken te zijn achter onze onverwoestbare dijken.  :devil:


Lex

Op YouTube is een filmpje verschenen waarin een Serviër dreigt aanslagen op Nederland te zullen plegen. Hij wil dat 'de Servische helden' Mladic en Karadzic worden vrijgelaten.

De man, die zich voorstelt als Miroljub Petrovic, eist in de video dat oorlogsmisdadigers Mladic, Karadzic en Seselj worden vrijgelaten. Als dat niet gebeurt, dan zullen de dijken opgeblazen worden. Ook het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag is een doelwit van de Serviër.

'Beschieten vanuit de lucht'
Op de video is te zien dat de man op een plek in de duinen staat, naar eigen zeggen op zo'n 20 kilometer van Amsterdam. Petrovic vertelt dat de 'fragiele dijk' waar hij naast staat, de lucht in gaat als er geen gehoor wordt gegeven aan zijn oproep. De Serviër wil de dijk vanuit de lucht beschieten, waardoor 'heel Nederland onder water zal komen te staan'.

In de video komt ook een 'expert' aan het woord die zegt te weten waar de dijken het zwakst zijn. De AIVD doet onderzoek naar de video.

RTL Nieuws
13 april 2012, 09:23