Waar zouden de vakbonden zich met name op moeten richten?

Gestart door -Peter-, 23/01/2003 | 12:00 uur

Sipko

Velen zouden eens een dagje bij een vakbond moeten doorbrengen om te ervaren wat men bij de Krijgsmachtdelen persoonlijk zou willen veranderen danwel onzinnig vind van wat er gaande is bij Defensie. Veel mensen melden zich o.a. bij een van de vakbonden als men in problemen is geraakt. Velen realiseren zich meestal niet/te laat dat niet alles over een geegaliseerd toekomstpad verloopt. Natuurlijk heeft een vakbond nu een ander profiel dan waar het uit is ontstaan n.l. het verkrijgen van een erkenning als serieuse werknemer versus werkgever. Veel uit de oude vakbondsstrijd is inmiddels gerealiseerd. Daarom is de functie van de vakbond verschoven naar belangenbehartiging voor de leden en hun individuele problemen en wensen. Dit is helaas een maatschappelijk gegeven die de individialisering de laatste jaren heeft versterkt.

Marcel


Feller STRIJDEN tegen al de voorgestelde of voor te stellen idiote bezuinigingen.

Weet de politiek wel dat bezuinigingen op Defensie echt geen besparing op zullen leveren? Tenslotte moet de dan "ontslagen" militair toch ook eten?


Wout

De politiek, om ervoor te zorgen dat er beter onderhouden (en dus veiliger) materieel komt en dat er geld beschikbaar is. Verder moeten ze absoluut niet gaan roepen dat het in Afghanistan misschien wel niet zo veilig zou kunnen zijn en dat er daarom maar geen Nederlanders naar toe moeten. Waarvoor werken we nou bij defensie? Om voor conflicten weg te rennen?  ::)

-Jeroen-

goeie cao besprekingen en het beleid omtrend instructeurs bij de luchtmacht
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning

-Peter-

Waar zouden volgens u de vakbonden zich met name op moeten richten? Welke knelpunten binnen defensie zijn volgens u het belangrijkste? Graag horen wij van u wat uw gedachten hierover zijn.
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...