Marineschip VS 'gestabiliseerd' na aanvaring; zeven opvarenden vermist

Gestart door jurrien visser (JuVi op Twitter), 17/06/2017 | 08:37 uur

Lex

Citaat van: Ronald Elzenga op 18/06/2017 | 21:42 uur
Ok. De commandant zijn kamer was zwaar getroffen las ik en hij daarom gewond. Dan blijkbaar door schade boven waterlijn. Op de foto's is niet de grotere schade onder water zichtbaar..waarschijnlijk veroorzaakt door de bulb van het containerschip.
Het is gissen, maar ik denk meer aan het anker van het containerschip. Op de foto's is te zien dat deze niet geheel geborgd is in de ankerkluis. We zullen verder nieuws moeten afwachten.
Ter verduidelijking: de Kajuit, her verblijf van de Commandant, bevindt zich in de nabijheid van de navigatiebrug, opdat bij noodzaak de commandant zeer snel ter plekke kan zijn.

Ronald Elzenga

Citaat van: Lex op 18/06/2017 | 21:01 uur
De Kajuit kan niet overstroomd zijn. Deze bevindt zich boven de waterlijn. Op de foto's is te zien dat een deel van dat dek compleet is ingedrukt.
Volgens onbevestigde berichten zijn twee slaapverblijven, de radio en een pompkamer ondergelopen.Het aantal dodelijke slachtoffers is nog niet in aantal genoemd.Idd.
Check!. De commandant zijn kamer was zwaar getroffen las ik en hij daarom gewond. Dan blijkbaar door schade boven waterlijn. Op de foto's is niet de grotere schade onder water zichtbaar..waarschijnlijk veroorzaakt door de bulb van het containerschip.

Lex

Citaat van: Ronald Elzenga op 18/06/2017 | 07:46 uur
Stevige klap, groot gat, niet zichtbaar, onder water, welke snel een bemanningsverblijf en dat van de commandant deed overstromen.
De Kajuit kan niet overstroomd zijn. Deze bevindt zich boven de waterlijn. Op de foto's is te zien dat een deel van dat dek compleet is ingedrukt.
Volgens onbevestigde berichten zijn twee slaapverblijven, de radio en een pompkamer ondergelopen.
Citaat van: Ronald Elzenga op 18/06/2017 | 07:46 uur
7 vermisten zijn daar dood aangetroffen (RIP), commandant gewond afgevoerd.
Het aantal dodelijke slachtoffers is nog niet in aantal genoemd.
Citaat van: Ronald Elzenga op 18/06/2017 | 07:46 uur
Ik lees iets over dat de destroyer een plotselinge draai naar rechts maakte, maar verder nog geen duidelijkheid.
Idd.


Ronald Elzenga

Stevige klap, groot gat, niet zichtbaar, onder water, welke snel een bemanningsverblijf en dat van de commandant deed overstromen. 7 vermisten zijn daar dood aangetroffen (RIP), commandant gewond afgevoerd. Ik lees iets over dat de destroyer een plotselinge draai naar rechts maakte, maar verder nog geen duidelijkheid.

jurrien visser (JuVi op Twitter)



Ace1

Ze hebben inmiddels wel ervaring met het vervoeren en opknappen van een  Arleigh Burke-class destroyer.
Ondanks dat USS Fitzgerald zich in een druk vaargebied bevond had men de botsing toch aankunnen zien komen gezien de radar en sensoren capaciteit die een Arleigh Burke-class destroyer heeft en daarnaast had men met de gasturbines op volle snelheid aan de botsing kunnen voorkomen. Op de binnenvaart komen dit soort botsingen vaak voor doordat men op de smartphone aan het appen is of spelletjes aan het spelen is of men loopt te slapen.

USS Cole in 2000 bij Jemen.











jurrien visser (JuVi op Twitter)



jurrien visser (JuVi op Twitter)

Marineschip VS 'gestabiliseerd' na aanvaring; zeven opvarenden vermist

17 juni 2017

Een Amerikaans marineschip is in de problemen gekomen na een aanvaring met een Filipijns containerschip voor de kust van Japan. Het schip heeft water gemaakt en de aandrijving is gedeeltelijk uitgevallen. Het containerschip, dat vier keer zo groot is, heeft nauwelijks schade.

De marine sluit uit dat het schip zal zinken; de lekkage in drie appartementen is "gestabiliseerd". Mariniers van de USS Dewey zijn aan boord gekomen om het schip te begeleiden naar de marinebasis Yokosuka.

Er zijn zeker twee gewonden gevallen, onder wie de commandant van de USS Fitzgerald. Ook worden er nog zeven opvarenden vermist.

Het is nog niet duidelijk hoe het incident, dat midden in de nacht gebeurde, heeft kunnen plaatsvinden. In het gebied is druk scheepvaartverkeer.

Bron: NOS