Auteur Topic: Verbijstering over megabanenverlies Defensie  (gelezen 2355 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Peter-

  • Webmaster
  • ERG FANATIEK
  • ********
  • Berichten: 4096
Verbijstering over megabanenverlies Defensie
« Reactie #1 Gepost op: 27/06/2003 | 16:50 uur »

Onder Nederlandse militairen is grote onrust ontstaan nu Defensieminister Kamp heeft aangekondigd dat het aantal te schrappen banen grofweg verdubbeld wordt. Hij deed dit nota bene via de media, geheel in strijd met alle afspraken met de bonden van Defensiepersoneel. ‘’Als het zo moet, heeft het weinig zin om met deze minister om de tafel te gaan zitten’’, aldus een boze Wijnand van der Linden, voorzitter van de ACOM, CNV-bond van militairen. Tot dusver was uitgegaan van mogelijk 2000 tot 3000 gedwongen ontslagen, nu worden er dat fors meer.

Volgens de minister kan de in het regeerakkoord opgenomen bezuinigingsoperatie onmogelijk plaatsvinden zonder gedwongen ontslagen. Pas op Prinsjesdag (16 september) zouden de kabinetsplannen om jaarlijks 380 miljoen euro te bezuinigen officieel naar buiten komen.

De ACOM heeft met verbijstering op het nieuws gereageerd, evenals andere bonden voor Defensiepersoneel. Tussen de bonden en Defensie wordt al enige tijd volop overlegd over een (nieuw) Sociaal Beleidskader (SBK), zodat negatieve personele gevolgen van deze bezuinigingsoperatie zo goed mogelijk opgevangen kunnen worden. Nu via de media dit soort plannen worden medegedeeld, wordt een dergelijk overleg ernstig gefrustreerd.

In de media werd gesuggereerd dat de ACOM het overleg met het Ministerie van Defensie zou hebben opgeschort. Dat is niet juist. In tegendeel, gezien de enorme onrust onder het personeel eist de ACOM op korte termijn openheid van zaken en dat kan alleen maar als je in gesprek blijft. Bovendien zal er een nieuw sociaal beleidskader afgesloten moeten worden, waarin wij ons overigens tot het uiterste zullen verzetten tegen gedwongen ontslagen met een uitkering. ‘’Het kan en mag niet zo zijn dat een militair die terugkomt van uitzending, thuis een ontslagbrief op de mat vindt’’, aldus Wijnand van der Linden.

[bron: www.acom-cnv.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...