Aanslag op buitenlanders in Islamabad

Gestart door -Peter-, 17/03/2008 | 07:57 uur

Mourning

CitaatWat mij altijd weer erg verbaasd is dat er Westerse mensen naar zo'n land gaan en zich dan ook nog in een horecazaak gaan ophouden waar alcohol geschonken wordt.  Grenzeloze naïviteit, ofwel gewoon vreselijk dom.
Maar je hebt toch altijd weer van die mensen, die blijkbaar nooit een krant lezen of nieuws kijken....

Uit het artikel:
CitaatHet is de eerste aanslag in de Pakistaanse hoofdstad sinds 2002 waarbij buitenlanders doelwit zijn

Zo vaak komen aanslagen op dergelijke horecagelegenheden in Islamabad ook weer niet voor. Snap wat je bedoel en ik zou overigens zelf ook niet in Pakistan in een horecazaak waar alcohol geschonken wordt gaan zitten, maar dat terzijde.

Regards,

Mourning  8)
"The only thing necessary for Evil to triumph is for good men to do nothing"- Edmund Burke
"War is the continuation of politics by all other means", Carl von Clausewitz, Vom Kriege/On War (1830).

Ton de Zwart

Wat mij altijd weer erg verbaasd is dat er Westerse mensen naar zo'n land gaan en zich dan ook nog in een horecazaak gaan ophouden waar alcohol geschonken wordt.  Grenzeloze naïviteit, ofwel gewoon vreselijk dom.
Maar je hebt toch altijd weer van die mensen, die blijkbaar nooit een krant lezen of nieuws kijken....

-Peter-

ISLAMABAD - Voor het eerst sinds 2002 zijn buitenlanders weer doelwit geweest van een bomaanslag in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

Aanslag Islamabad 
Zaterdag ontplofte een bom in het populaire Italiaanse restaurant Luna Caprese, waar veel buitenlanders komen. Dat berichtte de BBC.

Bij een bomaanslag een Turkse vrouw omgekomen en raakten zeker tien anderen gewond. Onder hen zijn twee Japanse journalisten van het persbureau Kyodo, aldus het Japanse persbureau zondag.
Onder meer de Amerikaanse nieuwszender CNN meldde eerder twee doden, maar de Pakistaanse politie sprak dat later tegen. .

Nederlanders
De overige gewonden zijn zeker vier Amerikanen, een Duitser, een Italiaan en een Canadees. Op lijsten van Pakistaanse media stonden geen Nederlanders.
Het is de eerste aanslag in de Pakistaanse hoofdstad sinds 2002 waarbij buitenlanders doelwit zijn.

Alcohol
Het Italiaanse restaurant Luna Caprese is een van de weinige horecazaken in Islamabad waar alcohol wordt geschonken.
In Pakistan zijn geregeld aanslagen van radicale moslim tegen landgenoten die niet streng genoeg in de leer zouden zijn of tegen 'ongelovige' buitenlanders. President Pervez Musharraf heeft de aanslag scherp veroordeeld.

(c) ANP
[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...