Aan Al-Qaida gelieerde groep dreigt met terreur in Europa

Gestart door -Peter-, 29/07/2004 | 10:26 uur

-Peter-

 29-07-2004

Een aan Al-Qaida gelieerde groep heeft in een verklaring op het internet gedreigd met terreuraanslagen in steden in Europa. "Watervallen van bloed" zullen in Europa worden gecreëerd omdat het niet is ingegaan op een ultimatum van Osama bin Laden, zo zegt de zich Abu Hafs al-Masri Brigades noemende groepering in een woensdag op een islamitische website verschenen verklaring.

Bin Laden uitte op 15 april de eis dat de Europese landen die troepen hebben in Irak en Afghanistan deze binnen drie maanden moesten terugtrekken. Omdat dat niet is gebeurd, kan Europa op wraakacties rekenen. "Wij beginnen nu een bloedige oorlog tegen jullie. Wij zullen onze aanslagen niet stoppen totdat jullie tot inkeer komen", zo luidde het dreigement. Italië werd met name genoemd als land dat kan rekenen op terreuraanslagen.

De Abu Hafs al-Masri Brigades hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen in Madrid waarbij in maart zo'n tweehonderd mensen om het leven kwamen. In kringen van vooral Amerikaanse terreurbestrijdingsexperts wordt de groep weinig geloofwaardig gevonden en wordt sterk betwijfeld of de Brigades wel zo nauw verweven zijn met Al-Qaida als zij zelf beweren.


[Copyright 2004, Novum Nieuws / Associated Press]
[bron: www.nieuws.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...