Politie houdt vermoedelijke terrorist aan

Gestart door -Peter-, 15/03/2008 | 18:25 uur

bartez013

Ik ben blij dat die man van de straat is en ik hoop ook dat ze via hem een deel van het ondergrondse netwerk kunnen oplossen en meer mensen van de straat kunnen plukken.

-Peter-

ROTTERDAM - De Nationale Recherche heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige Pakistaan aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij een aanslag in West-Europa voorbereidde.
Hij zou behoren tot een internationaal terroristisch netwerk, liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten. 

Barcelona
Volgens justitie zijn er geen aanwijzingen dat de man betrokken was bij de voorbereiding van aanslagen in Nederland. Het netwerk waar de vermeende terrorist deel van uit zou maken, heeft eerder wel voorbereidingen getroffen voor een zelfmoordaanslag in Barcelona.

Bhutto
Die aanslag zou zijn gericht op aanhangers van de vermoorde Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto. De verdachten komen uit de kringen van de moordenaars van Bhutto, meldden Spaanse media in januari op basis van politiebronnen.
De Spaanse autoriteiten lieten eerder weten dat de voorbereidingen hiervoor na een aantal aanhoudingen in januari zijn verstoord. De Spanjaarden vermoeden dat de terroristische organisatie ook aanslagen heeft willen plegen in Frankrijk, Portugal, Duitsland en Groot-Brittanniƫ.

AIVD
De Nationale Recherche is het onderzoek naar de Pakistaan eind januari begonnen. Dat gebeurde op basis van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Verblijf
De verdachte verblijft sinds september 2007 in Nederland en staat ingeschreven voor een vierjarige hbo-opleiding, aldus het OM. "Voor de studie waarvoor hij zich heeft laten inschrijven volgde hij echter weinig lessen. Hij werkte vooral als huisschilder.''
De politie heeft de man sinds het begin van het onderzoek vrijwel voortdurend geobserveerd. Om terroristische activiteiten te voorkomen heeft het OM besloten hem te laten aanhouden. De Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft de arrestatie uitgevoerd.
De Pakistaan wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

(c) ANP
[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...