Italiaanse terroriste in Amsterdam opgepakt

Gestart door -Peter-, 16/01/2006 | 21:22 uur

-Peter-

Uitgegeven: 16 januari 2006 16:45

AMSTERDAM - Justitie heeft maandagochtend in Amsterdam een Italiaanse vrouw aangehouden die in haar eigen land zou zijn veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie en ontvoering met dodelijke afloop. Ze zou in Italiƫ tot twee keer dertig jaar celstraf zijn veroordeeld.

De vrouw naar wie de Italianen sinds eind december een opsporingsbevel hadden uitstaan, behoort in Italiƫ tot de top dertig van grote criminelen. Volgens een woordvoerster onderzoekt het Openbaar Ministerie (OM) momenteel of het daadwerkelijk om de gezochte terroriste gaat. Ze kon nog geen nadere gegevens over de vrouw geven, behalve dat ze zich zelf bij de politie heeft gemeld.


Justitie verwacht pas later deze week uitsluitsel te kunnen geven. Volgens het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het wel degelijk om Rose Ann Scrocco. Het ministerie rekent haar tot de schakel tussen de meest radicale vleugel van het anarchistisch verzet en de Sardijnse bendes die ontvoeringen organiseren.

De Italiaanse rechter houdt Scrocco onder meer verantwoordelijk voor de ontvoering van de 50-jarige Mirella Silocchi, vrouw van een rijke ondernemer. Die werd in 1989 ontvoerd en drie jaar later dood teruggevonden.

[bron: www.nu.nl]
Een land is niet sterk als zij oorlog kan voeren, zij is pas sterk wanneer zij oorlog kan voorkomen...