Gezamenlijke oefening Defensie en hulpdiensten

Gestart door Nikehercules, 14/06/2010 | 19:39 uur

Nikehercules

#1
Gezamenlijke oefening Defensie en hulpdiensten

Op het voormalige MBI-terrein in Raalte werken de hulpdiensten en Defensie samen tijdens de rampenoefening.
Defensie en civiele hulpdiensten hebben afgelopen zaterdag in Raalte een grote rampenoefening gehouden. Een ongeluk met een busje vol chemicaliƫn vormde het begin van het oefenscenario, waarin een grote groep triatlondeelnemers moesten worden ontsmet.
Een militair van de ontsmettingseenheid legt uit aan de gewonden wat er gaat gebeuren. - Foto: ministerie van Defensie

De hulpdiensten konden het aantal slachtoffers niet aan, waarop contact werd gelegd met Defensie. De officier-veiligheidsregio van het Regionaal Militair Commando bekeek de inzetmogelijkheden van Defensie. Het formele verzoek aan defensie leidde vervolgens tot de inzet van de ontsmettingseenheid van de landmacht, die een ontsmettingsstraat inrichtte om de slachtoffers te ontsmetten. Militaire ziekenauto's assisteerden bij het afvoeren van de gewonden en Natres-militairen uit de regio hielpen de politie met de afzettingen.


Nationale Taken

Defensie oefent regelmatig om haar nationale taken goed te kunnen uitvoeren. Dagelijks staan er 4600 militairen op afroep klaar voor inzet in Nederland.

Bron: Defensie


Voor een filmpje: http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2010/06/14/46163851/Gezamenlijke_oefening_Defensie_en_hulpdiensten_video