Nieuwe ontwikkelingen op BOXER gebied

Gestart door Ace1, 02/11/2013 | 15:37 uur

Master Mack

Citaat van: Huzaar1 op 11/04/2024 | 16:50 uurJongens, niet zo zeuren, natuurlijk komt er een kanon op de boxer. Duurt blaartrekkend lang doordat de CDLS al het geld aan andere dingen heeft besteed en wil besteden en de rationaliteit steeds op een andere manier binnen moet komen druppelen. 
Kunnen we de CDLSK niet met een kluitje in het riet sturen ;D

Huzaar1

Jongens, niet zo zeuren, natuurlijk komt er een kanon op de boxer. Duurt blaartrekkend lang doordat de CDLS al het geld aan andere dingen heeft besteed en wil besteden en de rationaliteit steeds op een andere manier binnen moet komen druppelen. 
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 12:16 uurHet enige wat ik weet is dat er een testplatform is met 35mm kanon. Maar of dit voor onze Boxers realiteit gaat worden en/of we gewoon wat van de plank gaan kopen geen idee.
;)  is natuurlijk wel positief dat het getest wordt/is.

afwachten dan maar.

Master Mack

Het enige wat ik weet is dat er een testplatform is met 35mm kanon. Maar of dit voor onze Boxers realiteit gaat worden en/of we gewoon wat van de plank gaan kopen geen idee.

Harald

Citaat van: Master Mack op 11/04/2024 | 08:30 uurBestel maar bestel maar bestel maar

hahahaha... misschien nog wachten op een 35mm NL versie ?  :hrmph:
of komt deze niet ?


Harald


Harald

600A-Generatoren für die neuen Boxer
https://esut.de/2024/04/meldungen/48687/600a-generatoren-fuer-die-neuen-boxer/

(artikel vertaald via Google Maps)
De door Boxer beschermde transportvoertuigen, die nu in productie zijn, zullen worden uitgerust met versterkte generatoren. Volgens een verklaring van Vincorion heeft KNDS Duitsland onlangs een raamovereenkomst gesloten met het technologiebedrijf voor de levering van 700 boordstroomgeneratoren voor de Boxer. Daarom levert Vincorion ruim 700 Electric Power Generator EPG husky VW 600 met een bestelwaarde van 12 miljoen euro.

"Het leveren van de generator voor de Boxer is een zeer belangrijke opdracht voor ons", zegt Dr. Stefan Stenzel, algemeen directeur van Vincorion. "Dit laat ons zien dat de vraag naar de bokser hoog blijft. Maar het laat ook zien dat fabrikanten van moderne militaire technologie vertrouwen op componenten van Vincorion en hun voertuigen ermee uitrusten."

Vincorion beschrijft de nieuwe EPG husky VW 600-generator als een watergekoelde boordstroomgenerator voor alle toepassingsscenario's. In de Boxer kan hij de stroomvoorziening voor het voertuig en de verschillende missiemodules verzorgen. Hij levert een stroomsterkte tot 600 ampère (let op: komt overeen met maximaal 16,8 kW) en is daarmee ook voorbereid op toekomstige eisen. Er is een nieuwe digitale spanningsregelaar geïntegreerd, waardoor de generator kan worden aangepast voor verschillende toepassingen.

"De nieuwe generator past precies in de inbouwruimte van de voertuigen", legt Stenzel uit. Het zou daarom mogelijk zijn om naast alle nieuwe voertuigen ook bestaande voertuigen ermee uit te rusten als de vraag naar prestaties groeit. Het vorige model, de SF 217, had 370 ampère, in de nieuwe versie werd dit verhoogd naar 600 ampère. "Moderne militaire technologie vereist meer energie, ook voor communicatie en airconditioning. Wij zijn specialisten in militaire energievoorziening. Of het nu gaat om de stroomvoorziening van geavanceerde elektronica of om radarsystemen: onze generator levert betrouwbaar de benodigde energie."

De temperaturen in het koelcircuit kunnen aanzienlijk stijgen zonder de prestaties te beïnvloeden. Bovendien is de generator waterdicht volgens beschermingsklasse IP 67. "De generator lijdt nauwelijks verliezen door wisselende omgevingstemperaturen. Dat betekent: hij levert altijd de volle prestaties", benadrukt Stenzel.

De Boxer is al getest met de versterkte generator. De EPG husky VW 600 heeft zijn betrouwbaarheid bewezen tijdens intensieve rijtests in zowel Groot-Brittannië als Australië , schrijft Vincorion. Zelfs op lange ritten leverde de generator stabiele prestaties over meer dan 1.000 kilometer – een basisvereiste voor middelgrote krachten.

Volgens Vincorion wordt de EPG husky VW 600 vervaardigd in de fabriek in Essen, die ook generatoren produceert voor de Leopard 2 hoofdgevechtstank en het Puma infanteriegevechtsvoertuig. Sommige onderdelen, zoals mechanische componenten, zijn afkomstig van het hoofdkantoor van het bedrijf in Wedel. Vincorion heeft in de vestiging in Essen een aanzienlijke expertise opgebouwd op het gebied van generatoren; dit vormt de basis voor deze grote order. Door de order verwacht het bedrijf ook extra geschoold personeel aan te kunnen nemen.

Vincorion verwacht verdere orders voor toekomstige Boxer-projecten, zodat in totaal ruim 1.000 generatoren worden verwacht. Dit demonstreert de prestaties van de militaire energiesystemen van het bedrijf, ook in gepantserde voertuigen.

De nieuwe generator kan ook worden gebruikt voor bestaande Boxers om in de energiebehoefte van de elektronica te voorzien. Omdat de inbouwruimte dezelfde is als die van het vorige model SF 217, zou vervanging puur mechanisch gezien geen probleem zijn. Wel zouden een deel van de kabels en de generatorbesturing aangepast moeten worden.

Huzaar1

Citaat van: Harald op 22/03/2024 | 08:19 uurOk, Ik had gedacht dat als je een doel "gemarkt" had, deze dan ook geselecteerd bleef. Ook al zou het doel weg rijden.
Dat zou doelselectie en het verder zoeken en kijken naar andere doelen wat makkelijker maken.
Wat voor de doorontwikkeling..  ;) 

Haha nee, nee nee. Het is geen apache. Zo werkt schutteren niet op een voertuig.

"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"

Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 16:45 uurAuto tracking hebben we niet op vtgen. Dat is iets van lucht.  Zulke systemen komen wel, in de T-90's heb ik dat wel gezien, op sommige gebieden zijn Russen wat verder merkte ik hiermee op.

Ok, Ik had gedacht dat als je een doel "gemarkt" had, deze dan ook geselecteerd bleef. Ook al zou het doel weg rijden.
Dat zou doelselectie en het verder zoeken en kijken naar andere doelen wat makkelijker maken.
Wat voor de doorontwikkeling..  ;) 

Harald


Huzaar1

Citaat van: Harald op 21/03/2024 | 11:12 uurok, dat is goed nieuws.
Maar luchtdoelen kunnen niet auto getracked en gevolgd worden ?
 
Ik las net dat de Skyranger30 85 graden heeft, dat zal natuurlijk nooit gehaald worden.   

Auto tracking hebben we niet op vtgen. Dat is iets van lucht.  Zulke systemen komen wel, in de T-90's heb ik dat wel gezien, op sommige gebieden zijn Russen wat verder merkte ik hiermee op.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"


Harald

Citaat van: Huzaar1 op 21/03/2024 | 11:06 uurElevatie hoek is aangepast met de MLU, de nieuwe ken ik niet maar is hoger. Idd met de cv90 is lunabev best te doen. Optiek laat het ook redelijk toe 'het oog' ipv oculairen.

ok, dat is goed nieuws.
Maar luchtdoelen kunnen niet auto getracked en gevolgd worden ?
 
Ik las net dat de Skyranger30 85 graden heeft, dat zal natuurlijk nooit gehaald worden.   

Huzaar1

Elevatie hoek is aangepast met de MLU, de nieuwe ken ik niet maar is hoger. Idd met de cv90 is lunabev best te doen. Optiek laat het ook redelijk toe 'het oog' ipv oculairen.
"Going to war without France is like going deer hunting without your accordion" US secmindef - Jed Babbin"