Auteur Topic: 'Al-Qaida trainde 70.000 tot 120.000 terroristen'  (gelezen 1767 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

-Jeroen-

  • Gebruiker
  • Senior Lid
  • ****
  • Berichten: 372
  • jeroen
    • LED upgrades voor elke maglite
'Al-Qaida trainde 70.000 tot 120.000 terroristen'
« Reactie #1 Gepost op: 14/07/2003 | 16:13 uur »
'Al-Qaida trainde 70.000 tot 120.000 terroristen'  

UTRECHT - 14/07/03 Al-Qaida heeft tussen de 70.000 en 120.000 terroristen opgeleid, van wie er zich nog een aantal in de Verenigde Staten bevinden. Dat komt volgens de Democratische senator Bob Graham naar voren uit een onderzoek van het Amerikaanse Congres naar de aanslagen van 11 september 2001.

Het onderzoek werd al in december vorig jaar afgerond, maar het grootste deel ervan is vertrouwelijk. De Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten CIA en FBI onderzoeken nog steeds of het volledig vrijgeven van het onderzoek kwaad kan voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Het treuzelen met de vrijgave van het onderzoeksrapport door de diensten en de regering van president George Bush heeft kwaad bloed gezet bij het Democratische kamp in het Congres, dat al erg ontevreden was over het verloop van 'de strijd tegen het terrorisme'.

Volgens Graham, een van de negen democratische presidentskandidaten voor 2004, toont het geschatte aantal Al-Qaidaterroristen aan dat de president zich met de oorlog in Irak op de verkeerde vijand heeft gericht. We hebben Al-Qaida toegestaan zich te hergroeperen en zich nieuw leven in te blazen, zei Graham. Ze hebben een serie zeer ingewikkelde operaties uitgevoerd, tot nog toe niet in de VS, maar er zijn wel zeven Amerikanen gedood in Saudi-Arabië.

Senator John Kerry, een andere democratische presidentskandidaat, riep de regering Bush op snel een internationale troepenmacht de bezetting van Irak over te laten nemen. De Amerikaanse regering en de president hebben de verplichting om de operatie in Irak snel te internationaliseren, te zorgen dat Amerikanen niet meer voortdurend een doelwit zijn en andere mensen, vooral moslims en Arabisch-sprekende troepen, in de regio te stationeren. De president heeft daarin duidelijk geen plan van aanpak, en daar betalen we nu de prijs voor, zei Kerry, doelend op het grote aantal slachtoffers onder Amerikaanse soldaten in Irak door aanslagen.

 
bron (© Tiscali/Novum)
The civil war had ended, But  one man's battle with himself was just beginning