Recente berichten

#1
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Parera - Vandaag om 17:20
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 17:13Jep, knappe prestatie. Heb als ik thuis kom veel filmpjes.

Was zowel bij het schieten  de social op fort moore als het Armor Ball aanwezig. Tijd van mn leven gehad, de crews ook.

Abrams is een piece of shit vergeleken met de leopard2.

Niet alleen een prestatie dat ze de 6e plek gehaald hebben maar ook knap dat we het beter deden dan alle andere niet Amerikaanse deelnemers.
#2
KLu / Re: Geluidsproblematiek rondom...
Last post by Ace1 - Vandaag om 17:19
Citaat van: Huzaar1 op Vandaag om 17:12Defensie wil de luchthaven lely wellicht gaan gebruiken.

We gaan het zien.
#3
Citaat van: Harald op Vandaag om 16:06Maar wordt je dan in een M10 Booker gestopt ? of in een M1 Abrams ?
Wel een lekkere startbonus !!  :big-smile:  :big-smile:

Excuus, het is de bonus voor bijtekenen. Dus als je al dient of al tanker bent en contract verlengt. 80.000 op je bankrekening.
#4
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 17:13
Jep, knappe prestatie. Heb als ik thuis kom veel filmpjes.

Was zowel bij het schieten  de social op fort moore als het Armor Ball aanwezig. Tijd van mn leven gehad, de crews ook.

Abrams is een piece of shit vergeleken met de leopard2.
#5
KLu / Re: Geluidsproblematiek rondom...
Last post by Huzaar1 - Vandaag om 17:12
Defensie wil de luchthaven lely wellicht gaan gebruiken.
#6
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Harald - Vandaag om 17:12




Toppers !  :big-smile:



#7
KLu / Re: Geluidsproblematiek rondom...
Last post by Ace1 - Vandaag om 16:57
Het komt er straks op neer dat er belasting geld is verspild met de verlening van de 2 banen.
#8
KLu / Re: Geluidsproblematiek rondom...
Last post by Ace1 - Vandaag om 16:56
Natuurvergunning Lelystad Airport moet opnieuw worden beoordeeld

Het ministerie van Landbouw, Natuur Voedselkwaliteit moet nader uitzoeken of de aangevraagde natuurvergunning voor Lelystad Airport wel voldoet aan recente uitspraken van de Raad van State over stikstof. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie na vragen van Omroep Flevoland.

Na een eerdere uitspraak van de Raad van State over stikstof uit mei 2019 werd duidelijk dat Lelystad Airport een natuurvergunning nodig heeft. Anders mag zij niet uitbreiden voor vakantievluchten met grotere vliegtuigen.

Daarop heeft de Schiphol Group, eigenaar van Lelystad Airport, eind 2022 de stikstofrechten van drie boerderijen in Gelderland opgekocht. Dit heet extern salderen. Met die rechten zou de luchthaven de eigen stikstofuitstoot tot 10.000 vliegtuigbewegingen kunnen compenseren. Er zouden zelfs nog wat rechten 'overblijven' om agrarische bedrijven in Flevoland te helpen.

Schiphol deed voor de nationale luchthaven hetzelfde en kocht de rechten op van negen boerderijen. Zij kreeg daarmee een natuurvergunning.

Twee uitspraken
Twee uitspraken van de Raad van State van eind februari en begin maart hebben mogelijk grote gevolgen voor de natuurvergunningen. Weliswaar is extern salderen toegestaan, maar de Raad van State eist dat aan strikte voorwaarden wordt voldaan.

In een zaak die was aangespannen door Mobilisation for the Environment (MOB) en actiegroepen over een nieuwe autoweg in Gelderland vond de Raad van State het uitwisselen van stikstofrechten onvoldoende gemotiveerd.

De rechters stelden dat de stikstofrechten van uitgekochte boerderijen eerst ten goede moeten komen aan het herstel van Natura 2000-gebieden vlakbij de boerderijen en de geplande weg. Wat er daarna aan stikstofrechten overblijft, mag worden gebruikt voor de autoweg. Dit heet juridisch het additionaliteitsvereiste.

In een andere zaak oordeelde de Raad van State dat niet alleen overheden moeten toetsen of opgekochte stikstofrechten nodig zijn voor natuurherstel, maar dat dit ook geldt voor bedrijven. In deze zaak ging het om varkenshouders in Limburg, maar het zou dus ook moeten gelden voor Schiphol en Lelystad Airport en de uitgekochte boerenbedrijven.

Het ministerie zegt te hebben gedacht dat het toetsen aan de natuur niet voor bedrijven gold. NRC berichtte eerder deze week dat minister Van der Wal door juristen was gewaarschuwd dat de natuurvergunning voor Schiphol mogelijk niet goed was onderbouwd. Toch zou het ministerie hebben doorgezet om daarmee voor Schiphol tijd te kopen, zodat de luchthaven nog langere tijd meer vluchten zou kunnen afhandelen.

Vergrootglas
Het ministerie moet de vergunning van Schiphol nu opnieuw bekijken. Die voor Lelystad Airport is pas vorig jaar ingediend en lag nog ter beoordeling op tafel.

"De Raad van State heeft eind februari 2024 pas definitief geoordeeld dat extern salderen tussen particulieren ook moet worden getoetst aan additionaliteit. We bekijken nu wat deze uitspraak betekent," aldus het ministerie.

Het ministerie van LNV ligt al een tijdje onder een vergrootglas van actiegroepen. Die beweren dat de stikstofberekeningen voor Lelystad Airport niet kloppen en stellen zelfs dat er mee is gesjoemeld.

Diverse fracties in de Tweede Kamer hebben deze week ondanks de voorjaarsvakantie vragen aan de minister gesteld, vooral over de vergunning van Schiphol.

Voorwaarden
Demissionair minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) heeft steeds gezegd dat een geldige natuurvergunning een harde voorwaarde is voor de opening van Lelystad Airport voor groot verkeer. De tweede voorwaarde is dat er een oplossing komt voor een vliegroute nabij Lemelerveld.

Een woordvoerder van Lelystad Airport laat in een reactie weten dat de beoordeling van de aangevraagde natuurvergunning wordt afgewacht.

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/378373/natuurvergunning-lelystad-airport-moet-opnieuw-worden-beoordeeld
#9
Europa / Re: Rusland's Expansie
Last post by Ace1 - Vandaag om 16:54
Cubanen met paspoort gelokt naar Russisch front: 'Hun overlevingskans hooguit paar uur'

Oekraïne pakt vaker buitenlandse strijders op

Honderden Cubanen hebben zich met de belofte van een flink loon en een paspoort laten verleiden om aan Russische kant mee te vechten in Oekraïne. Ze zijn echter niet opgeleid, waardoor hun overlevingskans in de voorste linies volgens militair deskundigen vaak niet meer dan uren is.

Eind 2023 kwamen de eerste bewijzen al naar buiten dat Cubanen dienst hadden genomen onder Poetin. De onderzoekssite InformNapalm hackte Russische computerbestanden met paspoortgegevens waaruit bleek dat al minstens tweehonderd rekruten uit het Caribisch gebied actief waren.

De site en later ook de BBC trokken die uitgelekte namen na en troffen op sociale media foto's aan van Cubanen in Russisch uniform.

Verliezen aanvullen
Het leger van Poetin lijdt al sinds het begin van de oorlog enorme verliezen. Er zouden volgens Amerikaanse cijfers minstens 50.000 soldaten zijn gesneuveld, en tegen de half miljoen zwaar gewond zijn geraakt. De Russen zelf hebben maar een keer iets gezegd over het aantal doden; het zouden er 6.000 zijn.

Om het thuisfront te ontlasten, wordt ook zoveel mogelijk gekeken naar buitenlandse soldaten. Cuba ligt dan voor de hand: beide landen zijn al meer dan een halve eeuw bondgenoten. Cubanen hebben ook geen visum nodig om naar Rusland te reizen en er zijn directe vluchten naar Moskou. De Russen profiteren van de aanhoudende malaise in de communistische 'heilstaat' waar het gemiddelde maandloon nog steeds maar enkele tientallen euro's bedraagt.

Paspoort
De Cubanen krijgen een voor hen astronomisch loon van 1900 euro in het vooruitzicht gesteld. Een ander voordeel: ze krijgen na een paar maanden in het leger ook het Russische staatsburgerschap en een paspoort van Poetin. Reizen over de hele wereld wordt daardoor makkelijker. Als Rus ben je in 117 landen welkom, Cubanen slechts in 61. Ter vergelijk: wij kunnen zonder visum naar 188 landen. Alleen Japanners hebben wereldwijd meer bewegingsvrijheid: 193.

Hoeveel Cubanen er precies actief zijn, is onduidelijk. De Wall Street Journal sprak een bron die het voorlopig op 400 houdt. Een Cubaanse officier in Rusland, Lázaro Gonzalez, vertelde een radiostation in Miami eerder dat 90 Cubanen onder zijn bevel dienden. Volgens hem worden ze vooral ingezet in reeds bezette delen van Oost-Oekraïne, in plaats van in frontlinieposities.

Recruiters
Er circuleren ook verhalen dat speciale recruiters op Cuba niet de waarheid vertellen over de 'baan' die ze aanbieden. In veel gevallen horen ze dat ze als bouwvakker aan de slag kunnen. Een populaire YouTuber had voorbeelden van twee 19-jarigen die direct naar het front gingen.

De Cubaanse autoriteiten zitten in hun maag met de ronselverhalen. In de tussentijd zou een aantal recruiters zijn opgepakt, maar er is nog geen echt eind gemaakt aan de praktijken.

India en Nepal
Ondertussen neemt het leger van Oekraïne steeds vaker vijandelijke soldaten gevangen die niet uit Rusland komen. Naast Cuba ook uit India, Nepal en diverse Afrikaanse landen. Het zou wekelijks om minstens vijf 'vreemdelingen' gaan.

Volgens het Oekraïense leger gaat het vaak om soldaten zonder militaire vaardigheden die blij mogen zijn als ze levend gevangen worden genomen. ,,Hun overlevingskans op het slagveld is hooguit een paar uur", citeert de BBC een woordvoerder.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2090909677/cubanen-met-paspoort-gelokt-naar-russisch-front-hun-overlevingskans-hooguit-paar-uur
#10
KL / Re: Leopard, verkoop, gevolgen...
Last post by Master Mack - Vandaag om 16:09
Wel netjes 6de plek voor NLD de Duitsers  op 10de plek.En volgens mij plaatsen 1 tot 5 alleen US. Toppers