Recente berichten

#91
Citaat van: Benji87 op 16/05/2024 | 13:36 uurIk verwijs je graag even door naar deze post.

Twee dingen zijn nu vastgesteld

1. De vvd regeert wel degelijk mee

2. Mark Rutte himself heeft al aangegeven dat het akkoord vrij veel punten van de VVD herkent in dit akkoord.

https://www.telegraaf.nl/video/16912408/zo-reageert-mark-rutte-op-het-akkoord

Blijkbaar liggen de VVD en PVV toch wat dichter bij elkaar dan gedacht. NSC was ogenschijnlijk een vele lastigere partij om mee te formeren voor de VVD

In mijn optiek is Lynxian dus de winnaar van een fles whiskey van minimaal 50 punten
Ik was 'm eerlijk gezegd vergeten maar ik heb er inderdaad met Huzaar over gehad. Echter hebben we, helaas voor mij (evenals Huzaar overigens) toen niet een overeenstemming kunnen bereiken omdat we het eigenlijk eens waren met elkaar:

Citaat van: Lynxian op 23/11/2023 | 23:18 uurInderdaad, ik las 'm als: "VVD gaat niet meeregeren, want ze willen geen 2e viool spelen." VVD gaat meeregeren, daar ben ik van overtuigd en dat is waar ik wel een fles goede whisky op wil inzetten. Dus: regeren ze niet mee dan krijg je van mij een fles, regeren ze wel mee dan krijg ik er één van jou. Het is aan jou of je dat acceptabel vindt, laat het maar weten. ;)

Waarop Huzaar inderdaad aangaf regeren an sich niet uit te sluiten (waardoor de voorwaarden voor de weddenschap vervielen):

Citaat van: Huzaar1 op 23/11/2023 | 23:27 uurNee, het zou goed kunnen dat ze gaan meeregeren hoor. Maar daarvoor gaan er heel wat ruiten vliegen en discussies verhitten. Het erfgoed van partijen zet je niet zomaar buiten de deur en het minderheidskabinet met de PVV ligt iedereen vers in het geheugen. Doe daar LPF praktijken bij van alle onbekenden die er ineens bij moeten worden getrokken die zonder enige relevante ervaring daar moeten gaan zitten. Tja ik snap wel dat ze daar een paar keer over na moeten denken en dat er dan verassende dingen kunnen gebeuren.

Maar dat ze in de regering stappen sluit ik niet uit. Dat ze in de oppositie komen ook niet.

De ironie is overigens ook dat als ik wel een weddenschap had gehad en 'm had gewonnen dat ik geen alcohol drink.  ;D De weddenschap was meer voor de leuk en de fles whisky dan voor mijn vader. (Helaas voor hem.)
#92
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Sparkplug - 16/05/2024 | 15:19 uur
Citaat van: Huzaar1 op 16/05/2024 | 15:09 uurHoe het daar staat kopen we het gehele systeem, sensoren en raketten met precisie geleiding.

Heel de hydra had niet te hoeven worden vermeld.

Het gaat erom dat het type ongeleide raket voor Nederland (KLu/DHC) geen onbekende is. De KLu/DHC krijgt als het goed is ook APKWS.

APKWS is bijvoorbeeld compatible met de Canadese CRV7, maar men wil blijkbaar toch liever de Hydra 70.
#93
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Huzaar1 - 16/05/2024 | 15:09 uur
Citaat van: Sparkplug op 16/05/2024 | 15:06 uurHet gaat om  ongeleide 2,75 inch raketten zoals de Hydra 70 en dan voorzien van APKWS.

Hoe het daar staat kopen we het gehele systeem, sensoren en raketten met precisie geleiding.

Heel de hydra had niet te hoeven worden vermeld.
#94
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Sparkplug - 16/05/2024 | 15:06 uur
Citaat van: Huzaar1 op 16/05/2024 | 15:00 uurGeen idee wat hydra's van de Apaches ermee te maken hebben.

Het gaat om  ongeleide 2,75 inch raketten zoals de Hydra 70 en dan voorzien van APKWS.
#95
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Huzaar1 - 16/05/2024 | 15:00 uur
Geen idee wat hydra's van de Apaches ermee te maken hebben.
#96
Citaat van: Benji87 op 16/05/2024 | 14:54 uurNou huzaar ik laat de feiten voor me spreken. Als jij aan bij verkiezingsuitslag keihard roept dat je niet in een kabinet gaat met de PVV en daar na welgeteld 10 dagen ineens 180 graden draait dan ga je wel aardig tegen je eigen principes in. Het had ook wel een stuk ingewikkelder geweest als zij dit soort dingen niet hadden geroepen voor de verkiezingen


Weddenschap: indien de VVD onder 'elke omstandigheid' in een kabinet stapt met de PVV om maar 'mee te kunnen regeren'.

Uitslag: de PVV heeft consessies in kernprincipes en standpunten moeten doen om dit voor de overige partijen mogelijk te maken.

Voorbeelden:

-PVV mag geen premier leveren
-PVV doet afstand van: uit de EU
-PVV moet achter steun OEKR staan
-PVV moet afstand doen van: Moslim beleid
-PVV wil niet langer terrorisme verdachten zonder tussenkomst van rechter opsluiten
-PVV trekt voorstel voor minimum straffen bij ernstige misdaden in.
-PVV trekt voorstel in om mensen met dubbel kiesrecht stemrecht te ontnemen.


Woodford reserve rye graag.
#97
Citaat van: Huzaar1 op 16/05/2024 | 13:41 uurSorry maar de weddenschap was toch echt dat de VVD 'onder alle omstandigheden' zou willen mee regeren. Wat niet is gebeurt.

Gezien alle consessies die zijn gedaan door de PVV VOORDAT er een kabinet kwam en de VVD wilde deelmemen heb ik die weddenschap juist gewonnen.

Je leek dit ook niet helemaal te begrijpen ten tijde van de actuele discussie.  Wel fijn dat je me er aan hebt herinnert. Ik krijg die dus van jou?

Nou huzaar ik laat de feiten voor me spreken. Als jij aan bij verkiezingsuitslag keihard roept dat je niet in een kabinet gaat met de PVV en daar na welgeteld 10 dagen ineens 180 graden draait dan ga je wel aardig tegen je eigen principes in. Het had ook wel een stuk ingewikkelder geweest als zij dit soort dingen niet hadden geroepen voor de verkiezingen
#98
KM / Re: De marine van morgen
Last post by Sparkplug - 16/05/2024 | 14:39 uur
Defensie versterkt vuursteun mariniers

Nieuwsbericht | 16-05-2024 | 12:51

Defensie wil de vuursteun van het Korps Mariniers versterken met lasergeleide precisieraketten. Daarvoor schaft de organisatie 11 nieuwe lanceerinstallaties aan. Dat laat staatssecretaris Christophe van der Maat de Kamer vandaag weten.

Mariniers hebben een mix van vuursteunmiddelen nodig. Die moeten elkaar aanvullen qua schootsafstand en effect. Zo kunnen mariniers zich aanpassen aan een voortdurend veranderende dreigingsomgeving.

Precisieraketten vullen het bestaande gat op de middellange afstand. Het wapensysteem heeft een dracht tot maximaal 7 kilometer. Ook kan het doelen uitschakelen onder zware weersomstandigheden en onder een hoge cyberdreiging. Zo kan het systeem bijvoorbeeld  doelen treffen wanneer de tegenstander probeert het GPS-signaal te verstoren. Dit vergroot de slagkracht van de mariniers beduidend.

Hydra 70-raketten

De koop van de wapensystemen is inclusief sensoren en vuurleidingssystemen. Ook raketten en geleidingseenheden behoren tot de aanschaf. Defensie gebruikt de beoogde Hydra 70-raketten overigens al voor de Apache-gevechtshelikopters. Mogelijk kan de organisatie met een extra bestelling aansluiten bij bestaande contracten.

Defensie verwacht de eerste levering van het wapensysteem eind 2026.

https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2024/05/16/defensie-versterkt-vuursteun-mariniers

Info fabrikant APKWS
https://www.baesystems.com/en/product/apkws

Info grond gebonden rocket launchers en APKWS compatible
https://www.arnolddefense.com/product/land-lgr4/
https://www.arnolddefense.com/product/mlhs/

LGR4


MHLS
#99
Babcock To Support Saab On Swedish Future Surface Combatant  (  :hrmph:  jammer dat dat Damen niet geselecteerd is  :'(  )

Babcock International Group (Babcock), the defence company, has been selected by Saab to support the design for the development of the Swedish Navy's new Luleå-class Surface Combatant.

Saab, commissioned by FMV, the Swedish Defence Materiel Administration, will design four ships for the Swedish Navy.

Babcock will initially provide engineering support including structural design and auxiliary systems, supporting Saab to complete the basic design phase.

During a visit to Babcock's Rosyth facility in Scotland, senior representatives from the Swedish Navy, UK Royal Navy, FMV, Saab and Babcock met to mark the beginning of the ambitious new collaboration in naval programme delivery, which follows the Strategic Cooperation Agreement signed by Saab and Babcock at DSEI in September 2023.

Babcock and Saab will also work closely together to identify potential export markets for the Luleå design.

Mats Wicksell, Senior Vice President and Head of Business Area Kockums for Saab, said: "We are proud to take on the mission to start the basic design of the new Luleå-class for Sweden and happy to cooperate with Babcock in this project. This is an important collaboration between Swedish and British shipbuilders, and I am looking forward to a close teamwork to strengthen the Swedish capabilities at sea."

David Lockwood, Babcock CEO, said: "This is a hugely important programme for the Swedish Navy, Saab and Babcock. Our collective capabilities in Karlskrona and Rosyth will ensure we deliver a class-leading design for the new Luleå platforms."

https://www.navalnews.com/naval-news/2024/05/babcock-to-support-saab-on-swedish-future-surface-combatant/
#100
KM / Re: LPX
Last post by Harald - 16/05/2024 | 14:27 uur
DE Britten gaan voor 99% voor een "klassiek LPD" ontwerp, voor mijn gevoel

MRSS Offers Modularity, Amphibious Manoeuvre To Support UK Conventional Deterrence

The UK government has announced plans to build up to six flexible, multi-role ships to support and enable amphibious and wider littoral operations. This Multi Role Support Ship (MRSS) capability can also play a key role in generating conventional deterrence.

https://www.navalnews.com/naval-news/2024/05/mrss-offers-modularity-amphibious-manoeuvre-to-support-uk-conventional-deterrence/